StoryEditorOCM
NogometČETVRTI RANG

Svaka škola se plaća, dječji vrtić Darka Dražića nije uspio iznenaditi imenjaka u njegovom domu, ali je zato Neretva ‘izula iz cipela‘ favorita!

Piše Tonči Vlašić
2. rujna 2023. - 21:41

BRAVO NERETVA!

Zadar lovi veći rang, i baš je dobro počeo novu sezonu. Slomio je u svojim Stanovima Kamen, dok se Neretva baš loše provela u Posedarju, kod Hrvatskog viteza, međutim, Iza Vage sedam dana poslije druga priča. Neretva je zaustavila Zadar, došla pred 500 gledatelja do prve pobjede i bodova.

Povela je već u 2. minuti preko Frana Ćavara, Mate Crnčević je u 28. minuti poduplao prednost, a Eduard Raguž u 55. minuti pogodio za 3:0. Gosti su uspjeli u završnici ublažiti poraz... 

Rezultati 1. kola, subota, 26. kolovoza, Sinj: Junak – Zagora 4:2, Biograd: Primorac – Neretvanac 0:1, Makarska: HRNK Zmaj (M) – GOŠK Kaštel Gomilica 2:2, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Sloga 1:3, Posedarje: Hrvatski Vitez – Neretva 6:1, Zadar: Zadar – Kamen 4:0, Omiš: Omiš – Uskok 2:1, Split: RNK Split – Vodice 5:0.

2. kolo, subota, 2. rujna, Unešić: Zagora – Vodice 4:1, Klis: Uskok - RNK Split 3:1, Ivanbegovina: Kamen (P) –Omiš 1:0, Metković: Neretva – Zadar 3:1, Kaštel Gomilica: GOŠK (KG) - GOŠK-Dubrovnik 1919. 4:0, Sinj: Junak - Primorac (BNM) 3:3, nedjelja, 3. rujna, Mravince: Sloga - Hrvatski vitez, Opuzen: Neretvanac - HRNK Zmaj (M).

Iz prvog napada domaćin je poveo. Zaradio je slobodan udarac na vrhu kaznenog prostora. Ivan Bučić je pogodio u 3. minuti donji desni kut gola Dalibora Kristića, vratara GOŠK Dubrovnik 1919., koji je do odmora još tri puta morao po loptu u mrežu (Stjepan Vuković u 30., Ivan Carev u 31. i Pjero Butorović u 43. minuti).  

Sastav iz Kaštel Gomilice, kojem je ovo bio prvi domaći nastup u sezoni 2023./24., tako je stigao do prve pobjede i nova tri boda nakon što je na startu osvojio jedan u Makarskoj (2:2 s HRNK Zmaj), dok je GOŠK Dubrovnik 1919. i dalje bez boda. Sloga je s 3:1 bila bolja na Lapadu u 1. kolu.

Jedan igrač s iskustvom, svi ostali spadaju u rubriku ‘mlađi‘, a petorica od njih ne bi mogla igrati da nemaju specijalistički liječnički pregled jer još nemaju 17 godina. Domaćin je krenuo sa sedam igrača koji ne spadaju po ‘mlađi‘, i znao je natjerati dubrovački dječji vrtić na pogreške.

image

Grk Sergios Iordanidis je novi igrač GOŠK Dubrovnik 1919.

Tonči Vlašić

Utakmicu u Kaštel Gomilici pamtit će se po debiju Grka Sergiosa Iordanidisa, koji još nema 19 godina. Njega je jedan od najboljih igrača svih vremena poniklih na Lapadu, koji je nakon karijere ostao u nogometu, Mario Bonić, doveo u Dubrovnik. Predao u ruke Darku Dražiću. Iza njega je prvih 90 minuta u dresu dubrovačkog sastava za koji su uz njega i Kristića još igrali na prvom gostovanju u sezoni Nerio Didić, Hrvoje Šijaković, Petar Krešimir Kačić, Antoan Kušar (od 83. Luka Galić), Vlaho Prebisalić, Filip Obradović (od 66. Antonio Lučić), Maro Vatović, Mihael Dabo (od 83. Zlatan Kacić) i Baldo Teo Krešić. Jedino u igru nije ušao drugi vratar, Roko Vuletić, a na klupi je uz Dražića bio pomoćnik Mateo Kristić.

USKORO SLIKOVNICA UTAKMICE GOŠK (KG) - GOŠK DUBROVNIK 1919. 

3. KOLO

Subota, 9. rujna, Biograd: Primorac – Zagora, Makarska: HRNK Zmaj – Junak, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Neretvanac, Posedarje: Hrvatski vitez – GOŠK (KG), Zadar: Zadar – Sloga, Omiš: Omiš – Neretva, Split: RNK Split – Kamen, Vodice: Vodice – Uskok.

27. srpanj 2024 02:16