StoryEditorOCM
NogometPRIJELAZNI ROK

Stigao sa Sarajevom u Antaliju na pripreme, ali neće s njim natrag na Koševo, Vicko Ševelj iz Mokošice ima novi klub

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2022. - 21:52

Vicko Ševelj je napustio Sarajevo, te će do kraja sezone igrati za ruskog drugoligaša Akron iz Toljatija, miljunskog grada na jugoistoku europskog dijela Rusije, u Samarskoj oblasti.

Rusi su se raspisali o 21-godišnjem nogometašu iz Mokošice: 'Maturant Hajdukove akademije, igrač koji je od 2017. do 2021. godine odigrao 42 utakmice za drugu momčad Hajduka, te tri utakmice za prvu momčad. U ljeto 2021. je potpisao za Sarajevo za kojeg je odigrao ukupno šest utakmica, pet za bodove u Premijer ligi BiH, a jednu u Kupu BiH (Vicko je imao problema s radnom dozvolom, nije bio jedini s tim problemom, te je morao dugo čekati)'.

Prenose se riječi sportskog direktora Akrona Chrisa Dochertyja: Ševelja poznajem još iz vremena Hajduka gdje je bio kapetan druge momčadi. Pravi je profesionalac koji može igrati na nekoliko pozicija.

image
Vicko Ševelj od prve minute u dresu Hajduka protiv Lokomotive u Poljudu u utakmici posljednjeg, 36. kola HT Prve lige (sezona 2020./21.)
Tom Dubravec/ Cropix

Akron je u Antaliji na pripremama, tamo je i Sarajevo, tamo je stotine klubova. Ševelj će debi za novi klub imati dan nakon što je napustio 'bordo' dres. Čeka ga pripremna utakmica u Baleku sa Željezničarom iz Pančeva.

U prvenstvu je Akron nakon 25. kola na osmom mjestu u konkurenciji 20 drugoligaša, još je 13 kola do kraja, prva dva mjesta u ligi vode izravno u najveći rang, treći i četvrti razigravaju. Četvrti ima 43 boda, sedam više od Akrona, koji je osnovan 2018. godine, koji je napredovao već do drugog ranga, te koji sad gradi novi stadion jer mu je želja zaigrati i u najvećem rangu.

05. svibanj 2024 01:00