StoryEditorOCM
NogometHAJDUK GOST NA ROĐENDANU NERETVANCA

Škole će raditi skraćeno, berba mandarina staje, dolazi ON... Opuzen je 1976. godine slavio u akciji Slobodne Dalmacije ‘Zonaš - izazivač Hajduka‘

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2022. - 20:12

Opet je Hajduk kupio ulaznice za svoju prijateljsku utakmicu u gostima, od kad je Lukša Jakobušić na čelu, tako je. Krenulo je to još u lipnju 2021. godine na proslavi 100 godina Slavena na Grudi. Sad je to isto napravljeno uoči gostovanja u utorak, 27. rujna, kod Neretvanca u Opuzenu.

- Da, Hajduk je kupio ulaznice. Inače, u pretprodaji smo prodali već više od 1.200 ulaznica – istaknuo je Dragan Vučković, tajnik Neretvanca uz informaciju kako se ulaznice mogu kupiti u caffe barovima Patuljak i Neretvanac na dan utakmice do podne, a nakon toga samo na igralištu. Blagajne će biti otvorene u 14 sati, a utakmica je u 15.30 sati.

image

Ulaznice za utakmicu Neretvanac - Hajduk, koja se igra u Opuzenu u utorak, 27. rujna, s početkom u 15.30 sati

Škole će u utorak raditi skraćeno, berba mandarina staje...razlog je samo jedan dolazi ON - tako je ‘Plava makinja‘ najavila dolazak Hajduka.

Najdraži opuzenski gost, klub koji je u Opuzenu na emotivan način i domaćin, uveličat će proslavu 90 godina Neretvanca, koji je osnovan 1932.godine.

Postao je simbol Opuzena, a svojim grbom, bilim jedrom na neretvanskoj lađi na plavoj pozadini simbolički se povezuje sa najvećim dalmatinskim klubom. Baš kao što će to činiti kroz cijelu svoju povijest, potpuno, bez zadrške i uvijek. Opuzen i Neretvanac, za razliku od nekih nikad nisu lutali. Niti u kolovozu 2011.godine kada se cijeli klub učlanio u Hajduk ili kad smo uoči osvajanja naslova prvaka Treće hrvatske lige pozvali Livaju da ostane!

Jer bez tvog ostanka ne znači nam ništa ni titula prvaka – istaknuli su tada.

Prisjetili su se u Neretvancu kako su 1. veljače 1976. ugostili jedan od najjačih sastava u povijesti Hajduka. Slobodna Dalmacija je imala akciju: ‘Zonaš – izazivač Hajduka‘. Bilo je, tko pošalje najviše kupona iz novine, taj će ugostiti splitske ‘Bile‘. Oni kojima je ‘Plava makinja‘ u srcu, i Hajduk, skupili su točno 51.226 kupona!

U izvještaju u Slobodnoj Dalmaciji s utakmice stajalo je: ‘U gledalištu – dva Opuzena‘. Na tribinama se okupilo 6000 gledatelja.

Pamte u Opuzenu i gostovanje Hajduka 2005. godine s Nikom Kranjčarom u sastavu.

Neretvanac je sad pripremio retro dres za utakmicu, zatim poklon za Marka Livaju, svirat će Gradska glazba Opuzen koja s ponosom pamti kao je prije 28 godina svirala na Poljudu uoči utakmice Hajduk – Benfica u Ligi prvaka, spremaju nastup i mažoretkinje, zatim iz Splita dolazi i Rico, maskota, koji će se družiti s najmlađima...

- I ovom prilikom pozivamo sve svoje bivše članove, djelatnike, trenere, igrače jer nije bilo moguće doći do svih, a stalo nam je da svi oni dođu – istaknuo je Vučković.  

Fešta može početi... – najavila je Slobodna Dalmacija dolazak Hajduka u Opuzen 1. veljače 1976. godine. Isto je i više od 46 godina poslije.

image

Vije se barjak Neretvanca

Tonči Vlašić/
02. svibanj 2024 21:39