StoryEditorOCM
NogometSVI PUTEVI VODE U SPLIT, U NEDJELJU PADA ODLUKA TKO ĆE IZRAVNO NA SVJETSKO PRVENSTVO

Rusija razbila Cipar, potom naši Maltu, odluka pada u punom Poljudu: ‘Vatreni‘ trebaju pobjedu protiv Rusije!

Piše Tonči Vlašić
11. studenog 2021. - 22:40

Prvo je Rusija dobila Cipar sa 6:0 u Sankt Petersburgu, otišla na 22 boda, imala pet bodova više od Hrvatske, koju je tek čekao ispit u predzadnjem kolu kvalifikacija na Malti. Rusija je priželjkivala kiks Hrvatske. U tom slučaju bi prije puta u Split na utakmicu zadnjeg kola slavila, imala bi osigurano prvo mjesto u skupini, tj. put na Svjetsko prvenstvo 2022. u Katar. Utakmica u Poljudu ne bi tad imala ama baš nikakav značaj. 

Međutim, to se nije dogodilo. Dominirala je Hrvatska na Malti, potvrdila kvalitetu, potvrđuje to konačni rezultat. Slavila je sa čak 7:1. Pogađali su mrežu domaćina Ivan Perišić u 6., Duje Čaleta Car u 22., Mario Pašalić u 39., Luka Modrić u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, zatim Lovro Majer dva puta u nastavku, u 47. i 64. minuti, te Andrej Kramarić u 53. minuti. Za domaćina je pogodio, nespretno i nesretno, Marcelo Brozović u 31. minuti, želio je otkloniti opasnost pred našim vratima, ali...

image
Malta - Hrvatska 1:7 (Andrej Kramarić s loptom)
Matthew Mirabelli
image
Mario Pašalić, Lovro Majer i Ivan Perišić proslavljaju pogodak Majera za 5:1
Matthew Mirabelli

Hrvatska je u desetom ogledu protiv Malte ostvarila devetu pobjedu, bez poraza je, jedan ogled je završio bez pobjednika. Sad je pogodak razlika 31:5. 

Hrvatska je uoči zadnjeg kola kvalifikacija na 20 bodova. Ima dva manje od Rusije, te joj treba pobjeda u Poljudu za skok na prvo mjesto. Rusima za prvo mjesto i slavlje igra i neodlučan rezultat. Poljud je rasprodan. Više od 33.000 navijača bit će u nedjelju, 14. studenog, od 15 sati, uz 'Vatrene', u utakmici odluke!

28. travanj 2024 15:13