StoryEditorOCM
NogometDUBROVNIK KUP NA MALE BARE

Rijetko viđeno! Šipčine u utakmici odluke imale igrača više, dva prvaka su ostavile iza svojih leđa!

Piše Tonči Vlašić
24. srpnja 2023. - 17:21

Nabavili su 35 bengalki, 26 dimnih, 10 ‘raketa‘, pedesetak traka papira, isprintali na A4 papiru grb Udruge, napravili od najlona dva duga transparenta, plus dva mala razvukli na dva štapa, napravili pokal od kartona jedno metar visok, ‘okitili‘ zastavama tribinu ‘istok‘, došli s osmijehom, nisu štedjeli grla i dlanove, otišli s osmijehom jer su njihovi slavili u utakmici koja je odlučivala tko će proći iz skupine u završnicu.

Njihovi su Šipčine, ekipa koja nije imala sreće prilikom ždrijeba jer je upala u skupnu s tri prvaka, a tri najbolja idu dalje, ali je na kraju uspjela. Čak joj dva prvaka gledaju u leđa.

POBJEDNICI

2011. Obuljen travel, 2012. Brkati slonovi, 2013. Konoba Maestral, 2014. Brkati slonovi, 2015. Konoba Maestral, 2016. Konoba Maestral, 2017. Caffe bar Puls, 2018. (nije se igralo zbog obnove igrališta), 2019. Totalni promašaj, 2020. (nije se igralo zbog korone), 2021. (nije se igralo zbog korone), 2022. Medvjedići dobra srca

 

Skupina ‘G‘ je za sve ‘skupina smrti‘, međutim, nakon ždrijeba svi su vidjeli sva tri prvaka u završnici, nitko nije računao kako bi Šipčine tu mogle nešto napraviti, a one su ih sve pošteno namučile.

Protiv Brkatih slonova (Dario Marinović, Antun Bačić, Oliver Milošević….) su izgubili 2:1, a povele su. Vodile. Protiv Caffe bara Puls (Duje Rezo, Mato Šimunović…), pobjednika skupine, odigrali su bez pogodaka, a u utakmici odluke svladali su pogotkom Maria Marinovića s 1:0 Konobu Maestral za koju igraju jedan bivši reprezentativac (Sandro Salacan), jedan aktualni (Marko Kuraja) i jedan povremeni (Maro Đuraš).

Uglavnom, pedesetak navijača Šipčina je stvorilo ‘paklenu‘ atmosferu u Gružu, na igralištu Osnovne škole ‘Ivana Gundulića‘, malo su ‘ubili‘ utakmicu s trakama, koje je trebalo skupljati kako bi se nastavila igra. Ali, ističu, malo su izbacili ‘iz takta‘ Konobu Maestral, te tako pomogli svojima.

- Nismo mogli dobiti težu skupinu, i kad se ukazala prilika da se izbori prolaz, okupili smo se. Organizirali. Potrudili. To su naši prijatelji, naša ekipa. Podržat ćemo ih i u nastavku turnira. Nadamo se kako će biti novih radosti – pričaju. Promukli su.

Šipčine su na kraju druge u skupini s 10 bodova, Caffe bar Puls prvi s 11, Brkati slonovi treći s 9, Konova Maestral je četvrta sa 7 bodova, Zingara je skupila 6, dok je bez boda u skupini ‘E‘ Dubrovnik Racing.   

image

Ajmo, ajmo, ajmo Šipćineeee, Šipčineee, Šipčineeee!!!

Božo Radić/Cropix/
image

Igrač više Šipčina

Božo Radić/Cropix/
image

Ekipa Šipčina uoči utakmice s Konobom Maestral

Božo Radić/Cropix/
image

Tribina ‘Istok‘ bila je rezervirana za navijače Šipčina

Božo Radić/Cropix/
image

Šipčine, Šipčine!!!

Božo Radić/Cropix/
image

Tribina ‘Istok‘ bila je rezervirana za navijače Šipčina

Božo Radić/Cropix/
image

Gorio je ‘Istok‘

Božo Radić/Cropix/
image

Gorio je ‘Istok‘

Božo Radić/Cropix/
image

Gorio je ‘Istok‘

Božo Radić/Cropix/

Iza Dubrovnik kupa, turnira na male bare, 26 je radnih dana, ostala su još dva i zaključit će se natjecanja po skupinama, a nakon toga kreće završnica, koja traje devet dana (četiri dana su rezervirana za utakmice šesnaestine finala, dva za utakmice osmine finala, jedan za četvrtfinala, jedan za polufinala, te finalni dan).

- Do sad je odigrano 115 utakmica od čega je 26 završilo bez pobjednika. Postignuto je ukupno 412 pogodaka ili 3,58 pogodaka po utakmici. Imamo ukupno deset skupina. Po tri najbolje ekipe svake skupine prolaze u šesnaestinu finala plus dva najbolja četvrtoplasirana sastava – rekao je Stjepo Roko, član Organizacijskog odbora.

Samo dvije ekipe su bez greške (Teća United je dobila sve tri utakmice do danas u skupini ‘G‘, ima još dvije utakmice, a u skupini ‘I‘ Hajduk Mokošica je osvojio skupinu s pet ekipa. Prvi je sa sve četiri pobjede). STOR u skupini ‘C‘ izgubio samo jednu od pet utakmica, a niti jednu nije dobio, te ništa od završnice. Četiri neodlučena rezultata ima u skupini ‘D‘ i ekipa Šulemu na zarubu, koja je bez poraza i koja je dobila jednu utakmicu, te prolazi dalje.

Bez poraza su nastup u skupini zaključili, u skupini ‘A‘ Malo fali i Stipu ga nime, u skupini ‘B‘ Medvjedići dobra srca, u skupini ‘C‘ Šulemu na zarubu, u skupini ‘E‘ Caffe bar Puls, u skupini ‘H‘ Petrovo selo, u skupini ‘I‘ Hajduk Mokošica, te u skupini ‘J‘ Fast food Riva Slano.

Stanica Gruž i Vatreni kosturi u skupini ‘H‘ su suparnici u zadnjem kolu, a obje ekipe su bez poraza (Stanica Gruž dvije pobjede i remi, a Vatreni kosturi pobjeda i dva remija), plus Teća United…

U ponedjeljak, 24. srpnja, prva od pet utakmica počinje u 19.50 sati (Stanica Gruž – Vatreni kosturi je zadnja utakmica dana, kreće u 22.30 sati).

Navijači Šipčina sad čekaju ždrijeb, kad će njihovi igrati šesnaestinu finala?

image

Navijači Šipčina slave prolazak skupine

Božo Radić/Cropix/
19. rujan 2024 13:29