StoryEditorOCM
NogometDJEVOJKE ZA BODOVE |

POVIJESNI DAN Nogometašice Župe dubrovačke u Varaždinu igraju prvu službenu utakmicu, a zatim će u Kupu kod kuće dočekati splitskog Hajduka

Piše Tonči Vlašić
11. rujna 2021. - 10:42

Kreće Župa dubrovačka, ne seniori, oni će uskoro u bitku za vrh Prve županijske lige (ne mlađi uzrasti, oni su već u akciji), već nogometašice. Nova je to priča s Tarantele, počela je kad je na treninzima župskih mališana bilo sve više i više djevojčica. I njih je pogustala 'bubamara', te, kad je bilo jasno kako to nije 'ludilo' koje traje dan, dva, već kako je ljubav prema nogometu velika, nije bilo druge čelnicima kluba nego podići ruku za osnivanje ženske sekcije, i kad je već taj korak napravljen, drugi je, naravno, bio uključiti je u natjecanje.

I sad kreće i službeno priča. Debi Župa dubrovačka ima u Drugoj hrvatskoj ligi – skupina 'A', ove subote, 11. rujna, u Varaždinu, u 17 sati. Domaćin im je Varteks. Trener Miljenko Meštrović je na put poveo Ninu Radić, Mariju Barišić, Nikolinu Šilježar, Martu Prce, Noru Radoš, Teu Šućur, Leu Obšivač, Niku Viđen, Elizabetu Batistić, Anteu Duplicu, Mateu Zelen i Petru Ančić.

Ukupno je deset klubova u skupini 'A', tu je i splitski Hajduk (ex. Marjan, koji je sad pod paskom Hajduka, tu priču potpisao je neki dan Župljanin na čelu splitskih 'Bilih', Lukša Jakobušić), zatim tu su još Pregrada, Odra, Gorica (Velika Gorica), Frankopan (Sisak), Vrčevo (Glavica), 4 rijeke (Karlovac) i Lepoglava, dok su u skupini 'B' Višnjevac, Mikanovci (Stari Mikanovci), Graničar Županja, Graničar Đurđevac, Slavonija Požega, Koprivnica, Viktorija (Slavonski Brod) i Dilj (Vinkovci).

Metkovska Neretva je zadnjih godina perjanica ženskog nogometa u najjužnijoj hrvatskoj županiji. Konkurenti su joj Osijek, Međimurje Čakovec, Agram Zagreb, Donat Zadar, Rijeka, Split i Dinamo Zagreb.

Prije Neretve to je bila dubrovačka Ombla, i kad se ona spomene bude se sjećanje na dvoje ljudi kojih više nema među nama, predsjednika Iva Bratičevića i 'katicu za sve', Katju Klobučar. Pomagali su im najviše Ivan Gabelica, Neven Tomičić, Željko Vlahutin.... Pamte se uspjesi dubrovačkog kluba, sezone kad se Ombla borila za vrh, trofeje, igračice koje su bile u reprezentaciji. U zadnje vrijeme Ombla opet živi. Mlađe treniraju te igraju u svom uzrastu. Za nadati se kako će se priča nastaviti, te kako će i one za koju sezonu zaigrati i u seniorskoj konkurenciji.

Uglavnom, Župa dubrovačka je ove subote u Varaždinu, u svom debiju, prvoj službenoj utakmici, dok Neretva nakon poraza na startu u Rijeci dočekuje u nedjelju, 12. rujna, u 2. kolu Prve hrvatske lige Split. Iza Vage utakmica počinje u 16 sati.  

Zanimljivo, Župa dubrovačka će prvu službenu utakmicu kod kuće odigrati u nedjelju, 19. rujna. Ne za bodove, već u Kupu Hrvatske, i to protiv splitskog Hajduka. Bit će festa. 

25. travanj 2024 06:38