StoryEditorOCM
NogometDOBRO NAM DOŠAO HAJDUČE!

Povijesna utakmica u Pločama se ne igra na blagdan, ‘niknut‘ će na Jadranovom dodatne tribine, Dulaj: ‘Moglo bi biti mjesta za ...‘

Piše Tonči Vlašić
28. rujna 2023. - 15:58

Ne bi valjalo igrat na Svi svete, 1. studenog. Najbolje bi bilo, ako se može, dogovoriti utakmicu dan prije - tako se razmišljalo u Pločama odmah nakon što je njihov Jadran s 2:1 svladao Belišće, te izborio u osmini finala ogled kod kuće protiv splitskog Hajduka.  

- Neka Hajduk bude napokon prvak, ali u Kupu neće proći Jadrana - nisu svi navijači Jadrana, kojima je i Hajduk drag, rekli: Dobili smo Belišće, doveli Hajduka u Ploče, i to je to od nas! Ima i onih koji se nadaju kako će ‘Plavi‘ iznenaditi najdražeg gosta, kako će ispisati senzaciju u povijesnoj utakmici. 

- Zovu ljudi. Čestitaju na pobjedi protiv Belišća, plasmanu u osminu finala, te najavljuju kako će doći na utakmicu protiv Hajduka. To će biti događaj. Ne dolazi nam Hajduk često, pogotovo ne u službenim utakmicama - istaknuo je Mišo Krstičević, trener Jadrana, ali i legenda splitskih ‘bijelih‘. Odigrao je više od dvjesto utakmica za Hajduk, postigao posljednji pogodak na Starom placu. Bilo je to protiv Dinama 5. rujna 1979. godine.

Bio je sezonu prije tog oproštaja od Starog placa, 1978./79., prvak s Hajdukom. Igrao je ono nezaboravno četvrtfinala Kupa europskih prvaka protiv HSV-a. Nastupao za reprezentaciju bivše države... Krstičević je bio i trener Bijelih. U Pločama su navijači Hajduka još ljuti na tadašnjeg predsjednika splitskog kluba, Marina Brbića, koji je smijenio Krstičevića uoči finala Kupa 2013. godine i na klupu doveo Igora Tudora - 2:1 pobjeda u Splitu, a 3:3 u Zagrebu protiv Lokomotive.

Međutim, iako nije bio u finalu na klupi, Krstičeviću nitko ne može oteti zasluge za taj trofej Hajduka osvojen prije deset godina.

Opet, unatoč smjeni, koja se dogodila 2013. godine na Poludu, nije ništa manja njegova ljubav prema biloj boji, a on je još i prije nego su njegovi ‘Plavi‘ dobili Belišće istaknuo: Ovdje vam se Hajduk posebno voli, drugačije nego u Splitu, ljubav je veća i drugačija, kad je čežnja izražena. U Splitu Hajduk dođe kao normalna stvar, a ovdje je to čudo neviđeno. Sve će se sjatit u nas od Makarske do Opuzena i Metkovića, svi će doći u Ploče!

image

Osmina finala kupa: Jadran Luka Ploče - Hajduk Split

Razgovarajući o terminu utakmice protiv Hajduka u Pločama spominjala i srijeda, 6. prosinca, ali se od igranja na Svetog Nikolu odustalo jer ‘Plavima‘ jesenski dio završava 25. studenog. Potom je predložen, te potvrđen utorak, 31. listopada. Početak u 14 sati. 

- Imali smo već danas sastanak s vodstvom grada. Plan je postaviti montažne tribine. Ukoliko bi u tome uspjeli, imali bi kapacitet oko 2000 sjedećih mjesta. Plus, stajanje. Moglo bi biti mjesta za do 3000 ljudi. Interes je velik. Baš velik. Zovu nas već sa svih strana. Samo da bude lijepo vrijeme 31. listopada – rekao je i poželio Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Jadran Luka Ploče. 

‘Plavi‘ se nakon Belišća kod kuće okreću Belišću u Belišću. Naime, 72 nakon kup utakmice Jadran Luka Ploče i Belišće su suparnici u 7. kolu trećeg razreda. Sad su ulog bodovi. Krstičevićeva momčad je lider prvenstva. Neporažena. Dobila je sve tri prvenstvene utakmice kod kuće, a u gostima jednu uz dva neodlučena rezultata. Ima 14 bodova, devet više od Belišća, koje je u 6. kolu, i to u gostima, stiglo do prve pobjede (Trnje 3:0). Ima uz to dva neodlučena rezultata i tri poraza, te je na predzadnjem mjestu.

01. svibanj 2024 12:53