StoryEditorOCM
NogometKOMISIJA ZA ŽALBE

Potvrđeni rezultat koji su bili nakon posljednjeg sučeva zvižduka, Neretvanac zahvaljuje novoj upravi Neretve, a od dva GOŠK-a na Lapadu bolji je bio ...

Piše Tonči Vlašić
25. studenog 2022. - 12:08

Oglasila se Komisija za žalbe Nogometnog središta Split, te uvažila žalbu Neretvanca na odluku Povjerenika za natjecanje koji je utakmicu 7. kola Neretvanac - Neretva, odigranu 9. listopada, registrirao 3:0 za goste.

Opuzenci su taj ogled dobili s 2:1, ali se nakon utakmice Neretva žalila jer u zapisniku utakmice nije bio upisan Josip Blažević, koji je na kraju ušao u igru.

Neretvanac je u žalbi naveo kako je Blažević uredno registriran, kako ima uredan liječnički pregled, te da je isti uredno upisan u prijavi momčadi za utakmicu protiv Neretve, koja je uredno ovjerena od strane Dragana Vučkovića, tajnika Neretvanca, te predana na vrijeme delegatu utakmice. U odluci se navodi i to kako Neretva odustaje od daljnjeg pravnog postupka te priznaje postignuti rezultat tijekom odigrane utakmice.

- Neretvanac zahvaljuje na sportskoj gesti, poštivanju rezultata postignutog na zelenom travnjaku, novoj upravi Neretve - oglasila se ‘Plava makinja‘.

Također je Komisija za žalbe usvojila žalbu GOŠK Dubrovnik 1919., te njegovu utakmicu protiv GOŠK-a iz Kaštel Gomilice u 10. kolu, koja je odigrana na Lapadu 22. listopada, registrirao postignutim rezultatom – 2:0. Komisija je istaknula kako najmlađi igrač domaćina, Petar Krešimir Kačić, koji ne ispunja uvjete iz Pravilnika o nogometnim natjecanjima za nastupom jer je isti mlađi od minimalne životne dobi potrebne za pravo nastupa​, ima pravo nastupa jer ima specijalistički liječnički pregled, koji zbog određenih poteškoća i tehničke greške nije bio unesen u COMET sustav. Navodi se kako je GOŠK iz Kaštel Gomilice 11. studenog odustao od žalbe.

Obje odluke su konačne, te se protiv njih ne može izjaviti žalba – ističe se u službenom glasniku.

TREĆA HNL - JUG

Poredak nakon 14. kola: 1. Zagora 33 boda, 2. Zadar 32 boda, 3. Junak 26 bodova, 4. -5. Hrvatski vitez i Uskok po 25 bodova, 6.- 7. GOŠK (KG) i Vodice po 23 boda, 8. Primorac (BNM) 20 bodova, 9. -10. GOŠK Dubrovnik 1919. i RNK Split po 18 bodova, 11.-12. Sloga i HRNK Zmaj (M) po 16, bodova, 13. Neretva 13 bodova, 14. -15. Neretvanac i Kamen po 10 bodova, 16. Urania 8 bodova.

SVI U SUBOTU - 15 KOLO

Raspored posljednjeg kola prvog dijela, subota,. 26. studenog, Zadar: Zadar – Primorac (BNM), Opuzen: Neretvanac – GOŠK (KG), Split: RNK Split – Zagora, Posedarje: Hrvatski vitez – Vodice, Sinj: Junak – GOŠK Dubrovnik 1919., Makarska: HRNK Zmaj – Urania, Metković: Neretva – Uskok, Ivanbegovina: Kamen – Sloga. Početak u 13.30 sati.

27. travanj 2024 00:26