StoryEditorOCM
NogometTORCIDA ANGAŽIRALA ODVJETNIKA

Poruka‘ White boys‘ navijača iz Mokošice ne odnosi se na boju kože, već na boju Hajdukova dresa

Piše dv
23. veljače 2024. - 16:37
Stadion Poljud. Nogometna utakmica 22. kola SuperSport HNL-a, HNK Hajduk - Slaven Belupo. Na fotografiji: Torcida.Ante Cizmic/Cropix

Hajduk je uputio žalbu na jučerašnju odluku disciplinskog suca HNS-a da se drugu utakmicu zaredom kazni postavljanje transparenta Torcide Mokošica, javlja HDTV.

Prema žalbi ‘bijelih‘, transparent je bio jasno izvješen na gotovo svakoj utakmici kluba u Uefinim klupskim natjecanjima zadnjih nekoliko godina. Hajduk za to nikad nije bio kažnjen od disciplinskih tijela Uefe.

Podsjetimo, Hajduk je kažnjen s 5.000 eura jer je tijekom utakmice na tribini bio istaknut transparent Torcide Mokošica na kojemu piše ‘White Boys‘, u kojemu je sudac Alen Klakočer vidio elemente rasizma, donosi Dalmatinski portal

Torcida je angažirala odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića da uputi dopis disciplinskom sucu.

- Bit će upućen dopis u kojemu ću pokušati dokazati arbitrarnost i pristranost u tumačenju spornog transparenta koji je doslovno prisutan desetljećima na poljudskom Sjeveru i koji nikad nije izazivao nikakve kontroverze jer je vezan isključivo uz boju dresa koji nosi Hajduk. Dakle, gospodin Klakočer primjenjuje vrlo netransparentne i neujednačene kriterije i na to mu treba jasno ukazati. Nedavno je doslovno istolerirao slavljenje lika i djela Adolfa Hitlera na tribinama hrvatskih stadiona, a ovdje pokušava jedan potpuno benigni transparent tumačit na način da iz tjedna u tjedan uzima Hajduku ozbiljne novce.

02. svibanj 2024 12:55