StoryEditorOCM
NogometDINAMO NA PLUS DVA

Ponosni su metkovski ‘Plavo bijeli‘: Petković je asistirao za prvi pogodak, igrao je i Šutalo, a Jakirović je imao uspješan debi na klupi prvaka!

Piše Tonči Vlašić
24. kolovoza 2023. - 22:12

Naš bivši nogometaš Sergej Jakirović preuzeo je GNK Dinamo i tako proširio popis Neretvinih snaga u prvaku Hrvatske – oglasila se prije neki dan metkovska Neretva. Tko ne zna, a malo tko ne zna, Jakirović je iznenada napustio Rijeku, te preuzeo prvaka nakon što je otkaz dobio Igor Bišćan.

Metkovski ‘plavobijeli‘ istaknuli su u svom priopćenju kako su ponosni na sve svoje bivše nogometaše koji su izgradili velike i ozbiljne karijere, a jedan od njih svakako je i Sergej Jakirović, zatim na činjenicu kako su u redovima prvaka sad tri njihova ‘sina’. Dvojica igraju, Boško Šutalo i Bruno Petković, zatim podsjetili kamo je do jučer za Dinamo igrao Josip Šutalo, koji je sad pošao u Ajax, te kako je donedavni član zagrebačkih ‘Plavih‘ bio i Mario Ćuže.

Našem bivšem Plavobijelom, a sigurni smo i velikom navijaču Neretve i dan danas - Sergeju Jakiroviću želimo pregršt pobjeda i uspjeha u trenutnom prvaku Hrvatske - poželjela je Neretva.

Tri dana nakon što je preuzeo Dinamo, Jakirović je imao debi. Suparnik praška Sparta. Tko će u skupinu Europske lige, a tko u skupinu Konferencijske lige. Dinamo nakon prvog poluvremena, koji je odigran u Maksimiru, ima dva pogotka viška (3:1).  Sparta je povela iz kaznenog udarca, a nakon toga su mrežu češkog prvaka tresli Dario Špikić, Dino Perić i Luka Ivanušec.

Petković je odigrao čitavu utakmicu protv Sparte, asistirao je za izjednačenje, Šutalo je ušao u završnici. Jakirović je imao uspješan debi na klupi Dinama.

02. svibanj 2024 18:06