StoryEditorOCM
NogometNOVA SEZONA U PRVOJ ŽUPANIJSKOJ NOGOMETNOJ LIGI POČINJE 22. RUJNA

PLENUM KLUBOVA 5. RUJNA Darij Jasprica: 'Tko ne bude snimao utakmicu, ne priloži nakon utakmice snimku, složili su se s time svi klubovi, kaznit će se oduzimanjem tri boda!'

4. rujna 2019. - 12:58
Nova sezona u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi počinje u nedjelju, 22. rujna. Raspored prvenstva će se znati već sutra, u četvrtak, 5. rujna, kad će se u Stonu s početkom u 18 sati održati Plenum klubova Prve ŽNL.

- U odnosu na prošlu sezonu ispao je iz Prve županijske lige Grk iz Potomja, a ušao je prvak Druge županijske lige, Maestral iz Krvavca – rekao je Darij Jasprica, koji bi trebao i u novoj sezoni biti u ulozi povjerenika natjecanja.

Dakle, dvanaest klubova koji predzadnje nedjelje u rujnu kreću u utrku za bodove u Prvoj ŽNL su Croatia (Gabrili), Župa dubrovačka (Čibača), Slaven (Gruda), Gusar (Komin), ONK Metković, ŠD Smokvica, Orebić, Konavljanin (Čilipi), Hajduk 1932. (Vela Luka), Sokol (Dubravka), Žrnovo i Maestral.  

- Još se ne zna kad kreću drugoligaši i još nije definirano tko će sve igrati u Drugoj županijskoj ligi.

U sezonu 2018./19. sedam klubova je krenulo s natjecanjem u Drugoj županijskoj ligi. Uz Maestral još su igrali Faraon (Trpanj), Putniković, Omladinac (Lastovo), Rat (Kuna), Enkel (Popovići) i SOŠK 1919. (Ston). Potonji, SOŠK 1919. je isključen iz natjecanja početkom proljetnog dijela prvenstva zbog neopravdanog nedolaska na dvije utakmice.  

- Informacije koje imam su da će Grk sigiurno igrati u Drugoj ŽNL te kako je upitan nastup SOŠK-a 1919., kojem je problem nedostatak igrača za prvu momčad, a što je bio i razlog zbog kojeg se nisu uspjeli skupiti početkom proljetnog dijela prošle sezone na dvije utakmice zbog čega su isključeni.  

Novost na utakmicama Prve županijske nogometne lige u sezoni 2019./20. jest da će se utakmice snimati digitalnim kamarema.

- Zatim, delegati će sami morati pisati zapisnike. Trebao bi biti jedan povjerenik za suđenje, koji neće, a što je bio slučaj prije, moći biti delegat na utakmicama. Inače, tko ne bude snimao utakmicu, ne priloži nakon utakmice snimku, složili su se s time svi klubovi, kaznit će se oduzimanjem tri boda. To će pisati u propozicijama natjecanje – naglasio je Jasprica.

Na kraju prošle sezone slavilo se u Gabrilima. Croatia s Franom Lojićem na klupi je bila najbolja. Podigla pokal prvaka. 
26. travanj 2024 13:27