StoryEditorOCM
NogometNAJBOLJI SU AMATERI S JUGA LIJEPE NAŠE

Pet igrača i dva trenera iz naše županije doprinijela povijesnom uspjehu Središta Split, te će igrati za plasman na Europsko prvenstvo!

Piše Tonči Vlašić
16. lipnja 2022. - 23:28
Selekcija Nogometnog središta Split za koju su nastupila trojica igrača Jadran Luka Ploče, dvojica igrača Neretve, dok su u stožeru bili Igor Gudelj iz Blata, te Goran Proleta, trener Neretvanca iz Opuzena, osvojila je prvo mjesto

Vraća se amaterska reprezentacija Nogometnog središta Split kući pjevajući. Slavila je u konkurenciji preostala četiri nogometna središta, te će za nagradu predstavljati zemlju aktualnih svjetskih doprvaka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

- Svako dvije godine je Europsko amatersko prvenstvo. U Hrvatskoj je pet središta. Zbog toga smo imali pretkolu u kojem je Nogometno središte Zagreb dobio selekciju Nogometnog središta Osijek s 3:2. Nogometno središte Zagreb, te preostala tri središta, Sjever, Rijeka i Split su se našli u Sisku. Prvog dana su odigrana polufinala. Dobili smo Sjever sa 4:2, dok je Zagreb bio bolji od Rijeke s 3:1. Danas u finalu dobili smo Zagreb s 3:0 – javio se Goran Proleta, trener Neretvanca, jedan od prvih suradnika izbornika Ivana Gudelja na klupi Nogometnog središta Split.

- Amateri su oni igrači koji nikad nisu imali stipendijski ili profesionalni ugovor, koji igraju najmanje dvije godine na području središta, te koji su stariji od 19, a mlađi od 40 godina – rekao je Proleta.

Kvalifikacije za Euro su krajem rujna, a već se zna kako će Nogometno središte Split biti domaćin. Poznati su i suparnici.

- Znamo kako dolaze pobjednici iz Srbije, Ukrajine i Malte, ali još ne koja regija zastupa koju od te tri države. Pobjednik ide na EP, a priča se kako bi mogao i drugoplasirani. Međutim, potvrdu toga još nemamo – dodao je Proleta, koji nije bio jedini iz Dubrovačko-neretvanske županije u stožeru Ivana Gudelja. I Igor Gudelj iz Blata je već godinama neizostavan u svim akcijama Središta Split.

- Meni je ovo bio četvrti put kako sam sa središtem Split bio na amaterskom prvenstvu Hrvatske, a posebno ću ga pamtiti jer smo prvi put izborili prvo mjesto. Nije prvi put kako će selekcija Nogometnog središta Split igrati u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, ali je prvi put kako je osvajanjem prvog mjesta izborila na terenu to pravo. Prethodno je igrala jer je Savez odlučio da predstavlja Hrvatsku – naglasio je trener Neretvanca.

Uspjehu selekcije Nogometnog središta Split u Sisku doprinijela su petorica igrača klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije, dva iz metkovske Neretve, Nikola Čupić i Domagoj Zovko, te trojica iz redova Jadran Luka Ploče, pobjednika južne skupine Treće hrvatske lige: Ivan Raič, Aljoša Krstičević i Mirko Marić. Zovko je bio strijelac u 4:2 polufinalnom uspjehu protiv Nogometnog središta Sjever.

image

Selekcija Nogometnog središta Split

SREDIŠTE SPLIT

Izbornik: Ivan Gudelj. Stožer: Goran Proleta, Jure Čulina, Ivan Matić, Igor Gudelj, Mateo Bebić, Ivo Šupe, Marko Pinčić.

Igrači: Jakov Pinčić, Frane Barbić, Ivan Raič, Stefan Lazarevski, Aljoša Krstičević, Ivan Šalinović, Toni Katić, Nikola Čupić, Domagoj Zovko, Frane Urlić, Ivan Gilić-Kuko, Mirko Marić, Dominik Plavša, Pjero Škarić, Duje Ribičić, Lovre Vuković, Luka Vodopija, Leo Andrić.

06. svibanj 2024 08:54