StoryEditorOCM
NogometLIGA NACIJA

Pala je opet Danska, velika pobjeda, zaslužena pobjeda Hrvatske, koja je na korak do Final foura!

Piše Tonči Vlašić
22. rujna 2022. - 22:45

HRVATSKA PREUZELA VODSTVO U SKUPINI

Hrvatska - Danska 2:1

ZAGREB Stadion Maksimir. Gledatelja: 22,715. Sudac: Davide Massa (Italija)

Strijelci: 1:0 Sosa (49), 1:1 Eriksen (77), 2:1 Majer (79)

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Juranović, J. Šutalo, Gvardiol, Sosa - Modrić (od 90.+3. Vida), Brozović, Kovačić (od 77. Majer) - Pašalić (od 71. Vlašić), Kramarić (od 71. Petković), Perišić (od 71. Oršić).

DANSKA (4-3-3): Schmeichel - Andersen, A. Christensen, Kjaer (od 71. Jensen), Maehle - Wass (od 60. Kristensen), Höjbjerg, Delaney (od 60. Hojlund) - Skov Olsen, Eriksen, Braithwaite (od 60. Damsgaard).

Hrvatska je dobila Dansku u Maksimiru, preuzela od nje vrh skupine, te je sad čeka u nedjelju ogled u Beču protiv Austrije. Sve je u rukama izabranika Zlatka Dalića. Prvo mjesto vodi na Final four Lige nacija. Hrvatskoj igra u zadnjem kolu i poraz za prvo mjesto ako Danska ne uspije dobiti Francusku.

Kontrolirali smo utaklmicu u prvom poluvremenu, bili bolji u nastavku, pokazali dosta, dosta više nego to pokazuje konačni rezultat...

image

Slavlje hrvatskih igrača nakon što je Lovro Majer pogodio za konačnih 2:1

Goran Mehkek/Cropix

- Imali smo malih problema zadnjih 15 minuta. Danska je jako dobra reprezentacija. Dobiti je dvaput u tri mjeseca je veliki uspjeh. To mogu samo velike reprezentacije - istaknuo je naš izbornik.

Austrija je dobila Hrvatsku u Osijeku na startu Lige nacija s 3:0, ali ‘Vatreni‘ su s dvije pobjede protiv Danske (1:0 u gostima, 2:1 kod kuće), te s ćetiri osvojena boda protiv Francuske (1:1 kod kuće, 1:0 u gostima), došli u situaciju da u zadnjoj utakmici odlučuju o sebi.

- Peče nas poraz iz Osijeka, idemo po pobjedu. Moramo biti mirni. Veseli što imamo širok izbor igrača i što uvijek možemo stvoriti dobru momčad. Do sad smo se borili za ostanak u Ligi nacija, sad smo u prilici izboriti Final four. Bilo bi lijepo s takvim dobrim rezultatom putovati na Svjetsko prvenstvo - rekao je Dalić.

SKUPINA 1

U drugoj utakmici 5. kola Francuska je dobila kod kuće Austriju s 2:0

Poredak uoči zadnjeg kola: 1. Hrvatska 10 bodova, 2. Danska 9 bodova, 3. Francuska 5 bodova, 4. Austrija 4 boda. 

Nedjelja, 25. rujna, 6. kolo: Danska - Francuska, Austrija - Hrvatska

26. travanj 2024 09:49