StoryEditorOCM
NogometSPLITSKI HAJDUK |

OTIŠAO IM PREDSJEDNIK, ZVAT ĆE ‘BILI‘ BIVŠEG DOPREDSJEDNIKA Sto posto će okrenut broj Lukše Jakobušića!

Piše Tonči Vlašić
22. srpnja 2020. - 18:53
Lukša Jakobušić, u Jugu je aktualni dopredsjednik, taman smo ga dobili u Zagrebu na vaterpolskom doigravanju s Mladosti. Njegovo ime kao mogućeg povratnika u Poljud prolazi prvo kroz kuloare i „sedma sila” ga je odmah tražila. Netom nakon Brbićeve objave nazvali smo ga:

- Sad sam vidio, žao mi je. Iako, sve mi je jasno - odgovorio nam je, piše Slaven Alfirević, novinar Slobodne Dalmacije.

Htjeli smo proširiti priču, ali na svako daljnje pitanje, nije imao komentar:

- Otkad sam otišao iz Hajduka, nisam ništa komentirao, pa nema potrebe ni smisla ni sada – rekao nam je Jakobušić koji je od 16. svibnja do 4. studenoga prošle godine bio dopredsjednik i desna Brbićeva ruka, pa je dao ostavku obrazloživši je osobnim razlozima.

image
Lukša Jakobušić je bio predsjednik Vaterpolskog kluba Jug CO. Za vrijeme njegovog mandata pamti se 2016. godine - Jugaši su uzeli svih pet trofeja te godine! foto: Tonči Vlašić


Priča o Jakobušiću, ne opet kao dopredsjedniku Hajduka, već sad kao predsjedniku, 'zakotrljala' se nakon što je Marin Brbić podnio ostavku iako je, piše Slobodna Dalmacija, izgledalo kako će je ipak povući nakon čvrstog stava Nadzornog odbora, koji mu je davao jednoglasnu podršku. Takav se Brbić doimao još u Trogiru, na prezentaciji kampa. No, nakon što je Naš Hajduk sa 24,53 posto u dioničkom kolaču okrenuo palac dolje, Brbić je shvatio da bi ostanak značio i da ide „kontra struje”, onog dijela što se odnosi na klupsku bazu okupljenu oko Udruge Naš Hajduk.

U Splitu, ističu bolji poznavatelji prilika unutar splitskog kluba, 'Bili' će sigurno okrenut broj Lukše Jakobušića, razgovarati s njim, a hoće li nakon toga trofejni predsjednik Juga (2013.-2017.) sjesti u fotelju prvog čovjeka Hajduka, trebali bi znati vrlo brzo.

image
Lukša Jakobušić i Marin Brbić su bili prvi suradnici u Hajduku, dopredsjednik i predsjednik foto: Tom Dubravec / CROPIX
26. travanj 2024 13:03