StoryEditorOCM
NogometVELIKI USPJEH JUNIORA HAJDUKA

Opet Mate Antunović, opet hitra strijela iz Otrić Seoca, srušio je neki dan Manchester City, sad pogodio na Westfalenu! ‘Bili‘ u polufinalu Lige prvaka!!!

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2023. - 20:42

Opet Mate Antunović, opet hitra strijela iz Otrić Seoca, mali koji je ponikao u dresu pločanskog Jadrana prije nego je preselio na Poljud, opet je pogodio u ‘Bilom‘ dresu. Neki dan u osmii finala europske UEFA juniorske Lige prvaka, u 2:1 pobjedi protiv Manchester Cityja u Splitu, a sad je 19-godišnji Mate naciljao i u četvrtfinalu protiv Borussie Dortmund u Njemačkoj.

Uspio je to u 72. minuti za vodstvo na Westfalenu. Domaćin je izjednačio iz kaznenog udarca četiri minuta poslije, ali na kraju, kad se o pobjedniku odlučivalo udarcima s jedanaest metara, ta bijela točke je bila sretna za splitske ‘Bile’. Deveta serija je odlučila! Prvih 16 izvođača sigurno, zatim je Borna Buljan obranio udarac Maneu, a Kavelj pogodio za 9:8, tj. konačnih 10:9.

Neki dan, kad je srušio Mancheste City, istaknuli smo što se pisalo o Mati: pravi centarfor, klasična "devetka”, ali mobilnog tipa, nije sidraš, daleko od toga. Sa centralne pozicije rastrči se lijevo, desno... Visok je 187 centimetara, dešnjak, ali se služi odlično i lijevom nogom.

image

Mate Antunović

Vojko Basic/Cropix

Sad je na kultnom njemačkom stadionu pogodio glavom, kako je samo naciljao gornji lijevi kut gola domaćina. Antunovića je trener potom izvadio iz igre, nije sudjelovao u ruletu penala, koji su bili sretni za ‘Bile’, ali taj njegov pogodak, pa onaj prije Manchester Cityju!

Čudo je Mate, a i Hajduk. Eto ga u polufinalu! Za finale će na Final Fouru u Nyonu igrati protiv Milana! Kakav uspjeh!

17. travanj 2024 22:17