StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNI KLUB KONAVLJANIN

NOVO VODSTVO Jednoglasno Ivan Pavlović, a i svi ostali su izabrani na isti način

Piše PSD.
13. veljače 2020. - 15:02
Uređene su svlačionice, prostorija za sastanke, te su postavljene stolice na tribine, a rezultatski u zadnje dvije godine treba izdvojiti nastup prošle godine u finalu županijskog Kupa u kojem je uspješniji bio pločanski Jadran – istaknuo je u svom izvješću Pavo Drobac prije nego se zahvalio na ukazanom povjerenju.

Dvije i pol godine je bio na čelu Nogometnog kluba Konavljanin, a na tom mjestu ga je sad naslijedio Ivan Pavlović. Novi predsjednik je izabran na Skupštini kluba jednoglasno, kao i za dopredsjednika Slaven Radišić, te za tajnika Đuro Arbulić.
Uz novog predsjednika, dopredsjednika i tajnika, te dojučerašnjeg predsjednika, u Izvršni odbor kluba su izabrani još Luko Šubašić, Ivica Skurić, Mario Matić, Antoan Kralj, Stjepan Simović, Ivo Simović, Stjepo Korić, Antonio Mojsić, Josip Kušar, Ivo Kravić i Božo Sukno.

Marko Rešetar
je predsjednik, Pero Grbić dopredsjednik, a Antun Krilanović član Nadzornog odbora.

Konavljanin, koji je osnovan 1947. godine, član je Prve županijske nogometne lige. Najveće uspjehe ostvario je početkom stoljeća kad je bio član južne skupine Treće hrvatske lige osvojivši u sezoni 2004./05. prvo mjesto, te je razigravao za plasman u veći rang, Drugu hrvatsku ligu. Ipak, pamti se njegov doseg u Kupu Hrvatske. Minute su ga dijelile od plasmana u polufinale u sezoni 2006./07. Vodio je u sudačkoj nadoknadi uzvratne utakmice protiv Rijeke s 2:0 nakon što je prva utakmica na Kantridi završila 3:1 za riječki sastav, koji je u posljednjoj minuti dodatka uzvratne utakmice odigrane na Grudi postigao pogodak te otišao u daljnje natjecanje. Dvije sezone poslije Konavljanin je u Kupu Hrvatske stigao do osmine finala u kojem je zaustavljen od splitskog Hajduka na Grudi s 2:0.

Nastavak natjecanja u Prvoj ŽNL je 8. ožujka. Konavljanin je prvi dio prvenstva zaključio na posljednjem mjestu. U prvom kolu nastavka gost je ONK Metković (tv).

FOTO Kup Hrvatske, sezone 2008./09., osmina finala: Konavljanin - Hajduk 0:2
26. travanj 2024 05:25