StoryEditorOCM
NogometDRUGA LIGA SREDIŠTE SPLIT MLAĐIH UZRASTA

Nogometna akademija Konavle zatrpala suparnike na startu sezone, gotovo 9 pogodaka po utakmici, sve bodove osvojio je još jedan sastav iz naše županje

Piše Tonči Vlašić
20. rujna 2022. - 16:15

Mlađi pioniri Nogometne akademije Konavle su sa 7:1 dobili vršnjake Neretvanca na umjetnoj travi u Čibači. Mrežu ‘Plave makinje‘ pogađali su Lucijan Žanetić u 11. i 31., Ivan Matić u 13., Eugen Njirić u 29., Vlaho Drobac u 41., te Borna Pulić u 44. i 58. minuti, a za goste strijelac je bio Petar Bubalo u 52. minuti.

Pobjedu u 2. kolu ostvarili su na svom terenu i mlađi pioniri Jadran Luka Ploče, koji su s 2:1 svladali Croatiju iz Zmijavaca. Petar Malić u 30. i Matija Medak u 57. minuti su donijeli 2:0 prednost domaćinu. Gosti su u 59. minuti ublažili poraz.

Bez pobjednika je završio ogled preostala dva županijska predstavnika u skupini ‘B‘+ Druge lige Središta Split mlađih pionira: Nogometna akademija Libertas – ONK Metković 1:1. Gosti su poveli u 22. minuti (Noa Antonini), a domaćin izjednačio u 45. minuti (Niko Bosnić).

Nogometna akademija Konavle i Jadran Luka Ploče vode sa svih 6 bodova na svom kontu, sastav iz Konavala ima pogodak razliku 15:1, a pločanski 6:3, ONK Metković ima četiri boda na trećem mjestu, šesta je Nogometna akademija Libertas s bodom, a sedmi u konkurenciji osam sastava Neretvanac bez boda.

Lucijan Žanetić (Konavljanin) i Luka Lisica (Dalmatinac) su s po 4 pogotka prvi strijelci lige, pogodak manje su postigli Vlaho Drobac i Borna Pulić iz Nogometne akademije Konavle te Matija Medak iz Jadran Luka Ploče, od osam igrača s više od jednog pogotka su sedmorica iz naše županije. Po dva pogotka su postigli Noa Antonini (ONK Metković), Petar Bubalo (Neretvanac) i Pero Drašković (NA Konavle).

U konkurenciji pionira pobjede su ostvarili Jadran Luka Ploče, te u ogledima županijskih predstavnika Nogometna akademija Konavle protiv Neretvanca, a ONK Metković protiv Nogometne akademije Libertas.

Nogometna akademija Konavle je s 11:0 bila bolja od Neretvanca. Marin Miličić je postigao četiri pogotka, po tri Bruno Čupić i Baldo Dobrašin, a jedan Mario Trojanović.

Pioniri Jadran Luka Ploče su s 5:0 dobili Croatiju Zmijavci. Eduard Čupić je postigao dva, a po jedan pogodak Niko Gašpar, Josip Batinović i Stanko Vlahović, dok su strijelci za ONK Metković u 4:0 pobjedi kod Nogometne akademije Libertas pogađali po jednom Ivan Čupić i Mile Konjevod, te dva puta Niko Trampa.

Nogometna akademija Konavle vodi sa svih 6 bodova i pogodak razlikom 20:0, Jadran Luka Ploče i ONK Metković imaju 3 boda i utakmicu manje, kao i Imotski. NA Libertas ima iz dvije utakmice 3 boda, a Neretvanac je bez boda i s utakmicom manje.

Prva tri strijelca skupine ‘B‘ Druge lige Središta Split su igrači Nogometne akademije Konavle: Marin Miličić je postigao 6, Bruno Čupić 5, a Baldo Dobrašin 4 pogotka. Još su više od jednog pogotka, i to po dva, postigli Eduard Čupić (Jadran LP), Niko Trampa (ONK Metković), Ante Krilanović (NA Konavle) i Vlade Sušić (Imotski).

U 3. kolu ONK Metković dočekuje Croatiju Zmijavci, NA Libertas je gost Dalmatinca u Splitu, Neretvanac dočekuje Imotski, a u Pločama su suparnici Jadran Luka Ploče i Nogometna akademija Konavle.

25. travanj 2024 02:19