StoryEditorOCM
Nogomet19. DVORANSKO PRVENSTVO

Nikad više klubova iz najjužnije županije ne putuje na državno, je li vrijeme da napokon i Dubrovačko neretvanska županija ima svoju Ligu veterana?

Piše Tonči Vlašić
4. veljače 2022. - 18:08
Veterani Nogometnog kluba Župa dubrovačka krajem 2019. godine nastupili su u VukovaruNikša Duper/Arhiv Dv

U godini kad se slavi sto i deset godina Hrvatskog nogometnog saveza, igra se 19. Dvoransko prvenstvo veterana. Domaćin su Beli Manastir i Darda od 18. do 20. veljače.

Dva su rekorda oborena. Nikad više sudionika prvenstva – 39, i nikad više sastava iz najjužnije hrvatske županije, Dubrovačko – neretvanske, čak šest: HNK Dubrovnik, Neretva veterani (Metković), GOŠK Dubrovnik Veteran '79., Konavljanin veterani (Čilipi), Župa dubrovačka (Čibača) i Jadran Luka Ploče.

HNS je održao ždrijeb skupina. HNK Dubrovnik je u skupini 'C' u kojoj su još Lokomotiva Senjak hoteli iz Zagreba i Banjole, Metkovci su u skupini 'E' u skojoj su Klanjec i Svačić SD Brodski Stupnik Stari Slatnik, zatim GOŠK Dubrovnik Veteran '79 je u skupini 'F' s Goricom (Velika Gorica) i Ivančica Veterani, Čilipljani su u skupini 'J' s Višnjevcem i Velebit Veteranima iz Benkovca, Župljani u skupini 'K' s HAŠK 1903. iz Zagreba i Mladost Petrinja, a Pločani u skupini 'M' s Baranja Belje (Beli Manastir) i Sava (Strmec).

image
Održan je ždrijeb skupina 19. Dvoranskog prvenstva veterana HNS-a

Prolaz u daljnje natjecanje izborit će pobjednici skupina, te tri najbolje drugoplasirane momčadi. Potom se igra kup sustav.

- Naša županija nema prvenstvo veterana, a ovogodišnje dvoransko prvenstvo bit će prilika da svi skupa sjednemo za stol, te, nadam se, pokrenemo i to natjecanje u našoj županiji. Vjerujem kako će interes biti i veći – poželio je Luka Klaić, član Konavljanin Veterana, inače delegat na utakmicama Prve hrvatske malonogometne lige. 

27. travanj 2024 03:56