StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Nema lijeka za momčad trenera Miša Krstičevića i Darka Cvijanovića, i dalje ne zna za poraz, a utakmica protiv ‘Plave makinje‘ bila joj je ...

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2023. - 17:20
Iz arhiva: Marin Romić (Jadran LP), ovako je bilo na kraju prošle sezone u Pločama kad je gost ‘Plavih‘ bio baš Neretvanac. Pločani su bili bolji tad, a i sad u Županijskom kupuNikola Vilić/Cropix

Može li Neretvanac iznenaditi Jadran Luka Ploče na njegovom (pomoćnom) terenu? Opuzenci se bore za ostanak u četvrtom rangu, lijepo su odradili zadnju utakmice, dobili u nedjelju s 4:0 na Podvornici Primorac iz Biograda na Moru i sad imaju četiri boda više od zadnje Uranie, dok su Pločani lideri trećeg ranga, bez poraza u šesnaest utakmica ove sezone od kojih su dobili jedanaest! U subotu su na startu drugog dijela prvenstva slavili u Belišću kod četvrtoplasiranog sastava lige s 2:0!

Odgovor na pitanje iz uvoda: Ne!

Momčad trenera Miša Krstičevića i Darka Cvijanovića je s 4:1 dobila Neretvanca. Tko je pogađao za pločanske ‘Plave’ protiv ‘Plave makinje’? Junak se zove Patrik Bošnjak, tri njegova pogotka, prvi u 4., drugi u 49., a treći u 90. minuti. Mrežu Neretvanca tresao je i Ante Glavina u 50. minuti, dok je strijelac u 57. minuti za Neretvanac bio Allyson.

Utakmica Jadran Luka Ploče – Neretvanac je bila utakmica prvog kruga Županijskog kupa u Nogometnom centru Dolina Neretve, utakmica četvrtfinala. Pločani će sad igrati polufinale protiv Neretve. Gdje? Opet su domaćini. Kad? Trebaju se tek čuti s metkovskim ‘plavo bijelima‘. Već se zna prvi finalist centra, to je Gusar, koji je prije dva dana dobio s 4:0 ONK Metković na njegovom Štruvinu.

U preostala tri centra zna se pobjednik jednog, Faraon iz Trpnja je slavio na Pelješcu, te je prvi polufinalist Županijskog kupa. Pamtit će se kako je u Stonu nakon prvog poluvremena finala gubio protiv Ponikava s 3:0, kako je izjednačio u 89. minuti na 3:3, te bolje izvodio udarce s bijele točke.

U centru Dubrovnik – Župa dubrovačka – Konavle prvi finalist je Slaven, koji je kao gost dobio Sokola u Dubravci preokretom od 0:2 do 3:2. Drugo polufinale između Konavljanina i GOŠK Dubrovnik 1919. igra se u srijedu, 1. ožujka, s početkom u 15 sati u Čilipima.

U centru Lastovo – Korčula prvi finalist je Jadran 1929. iz Smokvice, koji je na kaznene udarce dobio BŠK Zmaj na svojoj Blatini, a drugo polufinale se igra u srijedu, 1. veljače, s početkom u 13 sati u Žrnovu između Žrnova Omladinca s Lastova.

26. travanj 2024 01:02