StoryEditorOCM
NogometKREĆU KVALIFIKACIJE

Neće se igrati na Taranteli, Đuro Lonza: ‘Nadglasali su nas!‘, a na najvažnije pitanje je odgovorio jasno i glasno

Piše Tonči Vlašić
4. lipnja 2024. - 14:56

Župa dubrovačka otvara kvalifikacije za popunu južne skupine Treće hrvatske lige protiv Dinare iz Knina, prvak Prve lige Dubrovačko-neretvanske  županije protiv prvaka Prve lige Šibensko kninske županije ogledat će se u nedjelju, 9. lipnja, s početkom u 18 sati, i to na neutralnom terenu. Sve utakmice igrat će se u Hrvacama. Druga je u srijedu, 12. lipnja, kad Župa dubrovačka u 2. kolu igra protiv Vala iz Kaštel Starog, prvaka Prve lige Splitsko dalmatinske županije. Na kraju, u nedjelju, 16. lipnja, u 3. kolu sastaju se Dinara i Val.

Na sastanku, koji je bio u Splitu, Župu dubrovačku je predstavljao njezin prvi čovjek, Đuro Lonza.

Najbolji s turnira u Hrvacama ide u veći rang, a ako Zadar, prvak južne skupine Treće hrvatske lige preskoči Segestu, koja je bila najbolja u Trećoj HNL skupina Središte, te se plasira u veći rang, SuperSport Drugu HNL, tad će i drugi s turnira u Hrvacama u veći rang.

- Naša želja je bila igrati jednu kod kuće, drugu u gostima, dok su dva preostala sudionika kvalifikacija bila za neutralni teren. Tu smo nadglasani – kazao je Lonza, a zatim odgovorio na pitanje, što ako Župa dubrovačka ostvari uspjeh, te izbori plasman u veći rang, hoće li u njemu i igrati?

- Hoće, jer da nemamo namjeru, ne bi igrali kvalifikacije. Nećemo uskratiti našoj momčadi igranje u većem rangu, ako to izbori na terenu. Imamo deset juniora u prvoj momčadi, iznenadili smo sve osvajanjem prvog mjesta u Prvoj županijskog ligi. Ako izborimo veći rang nećemo pretjerivati, možemo razgovarati o dovođenju tri, četiri igrača. Rekli smo nakon osvajanja županijske lige, neka igranje u većem rangu bude nagrada ovim igračima za taj uspjeh, neka naša djeca skupljaju u većem rangu iskustvo. Na nama, koji vodimo klub, je i ona druga utakmica, Izgradnja tribine, svlačionica, klupskih prostorija. Projekt imamo. Nadam se kako ćemo i u tome biti uspješni. U ovom trenutku okrećemo se kvalifikacijama, momčad s trenerom Deanom Delevskim prvoj utakmici protiv Dinare. Idemo u Hrvace pobijediti – kazao je Lonza.

image

Prvaci Prve ŽNL 2023./24. - Župa dubrovačka

Mihael Barisic/Cropix
24. lipanj 2024 14:34