StoryEditorOCM
NogometHAJDUKU DERBI NA POLJUDU

Ne treba tražiti novog vratara. Tu je 21-godišnji Dubrovčanin - deseti nastup Karla Sentića za prvu momčad ‘Bilih‘ i obrana za deset u 44. minuti!

Piše Tonči Vlašić
5. studenog 2022. - 20:05

Karlo Sentić je stao među vratnice Hajduka. Nema Lovre Kalinića, kapetan se teško ozlijedio. Bit će duže vrijeme izvan terena. Nema tko u najavi derbija Hajduk – Osijek nije istaknuo kako bi sad Sentić trebao biti duže vrijeme na vratima splitskog sastava.

Ne treba tražiti novog vratara. Tu je 21-godišnji Dubrovčanin - naglašeno je. Istaknuo se Karlo u prethodnih devet utakmica ove sezone u kojima je igrao, sad u desetoj je u 44. minuti potpisao potez za deset. Nakon kornera Osijeka, ubačaja Mije Caktaša, Adrian Bariišić je snažno i precizno tukao glavom, ali je sjajan bio Karlo, izvukao je loptu iz bližeg kuta te je poslao u korner. Provjeravalo se je li lopta prešla gol crtu. Nije.

O toj obrani bi se svakako više pričalo da nakon toga Marin Leovac nije sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora Hajduka, volejom za pet izjednačio na 1:1 u zadnjoj minuti prvog poluvremena.

Hajduk je poveo već u 10. minuti pogotkom Emira Sahitija na asistenciju Marka Livaje, koji je u nastavku realizirao kazneni udarac u 68. minuti za novo vodstvo Hajduka, dok je Jan Mlakar u 79. minuti naciljao za konačnih 3:1 nakon asistencije Sahitija.

Pobjedom u derbiju Hajduk je pobjegao trećem Osijeku sedam bodova, a stigao na bod od lidera, Dinama, koji ima dvije utakmice manje. ‘Bile‘ u utorak, 8. studenog, čeka prvo kup utakmica kod trećeligaša Mladost Ždralovi, a u subotu, 12. studenog, zadnje kolo prvenstva prije pauze zbog Svjetskog prvenstva. Gost je Slaven Belupa.

04. svibanj 2024 03:33