StoryEditorOCM
NogometTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA - JUG

MOŽE LI GOŠK DUBROVNIK 1919. NASTAVITI SVOJ NIZ OD DESET PRVENSTVENIH UTAKMICA BEZ PORAZA? Milan Petrović: 'Zadar nije ispao iz Druge lige zbog lošeg rezultata!'

6. rujna 2019. - 17:08
Izgubili su zadnji put u Metkoviću. Neretva je bila bolja s 3:0. Bilo je to u 21. kolu prošle sezone u utakmici koja je na igralištu Iza vage odigrana u subotu, 30. ožujka. Osam dana poslije ugostili su Primorac iz Stobreča. Ostvarili uspjeh 1:0. Nakon toga ih je krenulo.

Redom, pobjeda u Unešiću 3:1 protiv Zagore, pobjeda kod kuće protiv Uranie 2:0. Nakon toga 1:1 kod Uskoka, 1:0 doma protiv Kamena. Potom 1:1 kod Hrvaca, pa 0:0 s BŠK Zmaj na lapadskom travnjaku. U predzadnjem kolu nova 3:1 gostujuća pobjeda. Taj put u Pločama protiv Jadran Luka Ploče te u zadnjem, 30. kolu 2:2 kod kuće protiv Croatije, novog drugoligaša.
S devet utakmica bez poraza u nizu zaključili su sezonu 2018./19., a novu, 2019./20., počeli s 2:2 u Klisu protiv Uskoka.

- Imali smo dobrih i loših trenutaka na Klisu. Treba težiti da tih loših trenutaka bude što manje. Nažalost, kad smo najbolje stajali na terenu, vodili s 2:0, pogriješili smo i primili pogodak koji je preokreno tijek utakmice. Unatoč tome što nismo sačuvali pobjedu, treba priznati kako smo mogli na kraju i izgubiti, zadovoljan sam rezultatom, tj. osvojenim bodom. Ne izgubiti na Klisu nije loš rezultat, to je sigurno -  osvrnuo se na prvih 90 minuta nove sezone Milan Petrović, trener GOŠK Dubrovnika 1919., koji je nanizao deset prvenstvenih utakmica bez poraza.

Sad u Lapad stiže Zadar, dojučerašnji drugoligaš. Može li dubrovački sastav nastaviti svoj niz? Zadar je na startu sezone nadigrao kod kuće RNK Split s 3:0.

- Vraćaju nam se Dado Kristić i Toni Žile, koji zbog kartona nisu bili u konkurenciji za igrat utakmicu na Klisu. I dalje ne mogu računati na Šimu Horvata, koji ima još jednu utakmicu kazne zbog crvenog kartona kojeg je dobio na kraju prošle sezone. Nažalost, Domagoj Poljak je slomio ruku te će biti izvan momčadi još nekoliko kola - istaknuo je Petrović, a potom se osvrnuo na suparnika u prvoj utakmici kod kuće u sezoni 2019./20. 

- Zadar nije ispao iz Druge hrvatske lige zbog lošeg rezultata. Prva utakmica u kojoj su dobili Split kod kuće, a koji je također jedan od favorita, pokazuje njegovu snagu. Naš primarni cilj je ne izgubiti, a učiniti sve da ostvarimo pobjedu - podvukao je trener GOŠK Dubrovnika 1919.

Utakmica između GOŠK Dubrovnika 1919. i Zadra igra se u subotu, 7. rujna, na lapadskom travnjaku s početkom u 17 sati.
RASPORED 2. kolo
Subota, 7. rujna, Sinj: Junak – Urania, Metković: Neretva – Zagora, Split: RNK Split – Neretvanac, Dubrovnik: GOŠK Dubrovnik 1919. – Zadar, Biograd: Primorac (B) – Uskok, nedjelja, 8. rujna, Ivanbegovina: Kamen – Vodice, Mravince: Sloga – Jadran LP, Blato: BŠK Zmaj – Hrvace.
 

27. travanj 2024 04:51