StoryEditorOCM
NogometNAJVEĆI HRVATSKI DERBI BEZ POBJEDNIKA

Minuta šutnje za Ivana Čelikovića: utihnuo je čitav Maksimir, bez riječi su bili i BBB, i Torcida, Lukša Jakobušić, Mirko Barišić...

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2023. - 00:24
Minuta šutnje na Maksimiru uoči početka utakmice Dinamo - Hajduk za Ivana Čelikovića (predsjednik Saveza sportova grada Zagreba Vjekoslav Šafranić, splitski i zagrebački gradonačelnik, Ivica Puljak i Tomislav Tomašević, zatim sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius, te predsjednici Hajduka i Dinama, Lukša Jakobušić i Mirko Barišić)Zeljko Puhovski/Cropix

Bez pogodaka i pobjednika u Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju, Dinamo je tako ostao na sedam bodova zaostatka za vodećim Hajdukom, ali ima dvije utakmice manje, te ako bude uspješan, može se približiti na bod. Tko je bio bolji ovaj put? Siromašan je bio derbi. Malo toga se vidjelo, baš malo, a tko je zadovoljniji s bodom, to je jasno - ‘Bijeli‘, a ne ‘Plavi‘.

Dvoboj u Maksimiru, kao i svi ostali 19. kola SuperSport HNL-a, počeo je minutom šutnje za Ivana Čelikovića, igrača Konavljanina i trenera u Nogometnoj akademiji Konavle, koji je prije sedam dana iznenada preminuo u 35. godini života u Čilipima, gdje je u srijedu, 13. prosinca, pokopan na mjesnom groblju Sveta Nedjelja. 

image

Ivan Čeliković u dresu Konavljanina (1989. - 2023.)

Tonči Vlašić/

Čeliković je nogometnu karijeru počeo u Budućnosti iz Rešetara, potom igrao za mlađe uzraste splitskog Hajduka, bio član Solina, Dugopolja, Intera iz Zaprešića, Lokomotive, Shkendije iz Tetova, u tri navrata Konavljanina za kojeg je zadnju utakmcu odigrao prije 14 dana, u nedjelju, 3. prosinca, u Krvavcu protiv Gusara iz Komina.

Utihnuo je tako pred početak derbija cijeli Maksimir, Dinamo i Hajduk, Bad Blue Boysi i Torcida, svi su oni skupa odali počast Čelikoviću. Neka mu je laka hrvatska zemlja.

30. travanj 2024 02:51