StoryEditorOCM
NogometKAKAV GOOOOL!

Mate Antunović ‘zatrpan’ je čestitkama nakon sjajnog pogotka na Westfalenu i povijesnog uspjeha juniora Hajduka: ‘Sad je vrijeme za uživanje. Ne želimo se zaustaviti na ovome!‘

Piše Tonči Vlašić
15. ožujka 2023. - 23:29

Oglasio se Mate Antunović, ‘mali’ iz Otrić Seoca, strijelac pogotka za Hajduk na Wesfalenu. Kako je spremio loptu udarcem glavom u gornji lijevi kut gola vratara Borussie Dortmund.

- Svaki napadač mora biti ovisan o golovima, makar to nije krajnji cilj, nego pobjeda i prolaz momčadi. Dosta mi je čestitki već došlo, ali polako, bit će vremena za odgovaranje svima. Sad je vrijeme za uživanje u pobjedi s momcima, a za poruke ćemo lako – rekao je Antunović u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Nahvalili su ga svi neki dan kad je pogodio protiv Manchester Cityja u Poljudu, isticalo se - može lijevom, može desnom nogom, a sad je pokazao kako može, kako zna i glavom. Kako je sad Mate pogodio, tako je legendarni Didier Drogba naciljao na Alianz Areni u finalu Lige prvaka 2012. godine mrežu Bayerna. I tad je bio 1:1, pa onda penali, te je Drogba s Chelseom rastužio domaćina, baš kao sad Antunović s Hajdukom vršnjake (i navijače) Borussie Dortmund.

- Sličan gol ha, ha. Volim Drogbu kao igrača.

image

Mate Antunović slavi pogodak protiv Manchester Cityja u Poljudu

Tom Dubravec/Cropix

Alen Bokšić vodi brigu o karijeri junaka iz Otrić Seoca, mladića koji je ponikao u dresu pločanskog Jadrana, a čiji je otac također bio nogometaš. Bokšić, legendarni Boka, kojem je Hajduk svetinja, osvojio je 1992. s Marseilleom Kup europskih prvaka. Dobio u Munchenu u finalu Milan. Sad je Milan suparnik Hajduku na putu u finale juniorske Lige prvaka.  

- Ne želimo se zaustaviti na ovome – istaknuo je Mate, jedan od junaka povijesnog uspjeha juniora Hajduka. Na današnji dan prije 19 godina je prva momčad Hajduka ispala u četvrtfinalu Kupa prvaka, izgubila uzvrat u Amsterdamu od Ajaxa nakon 0:0 u prvoj utakmice u Poljudu.

Povijest se nije ponovila u juniorskoj Ligi prvaka. Hajduk je u polufinalu! Kako je Mate pogodio na Westfalenu! Sjajno, kao što su poslije njegovi suigrači izvodili penale!

16. travanj 2024 11:04