StoryEditorOCM
NogometŽUPLJANIN NA ČELU HAJDUKA BEZ DLAKE NA JEZIKU

Lukša Jakobušić: ‘Ja sam neću otići. Mogu me potjerati ili će mi isteći ugovor. Kada odem, i dalje ću ...’

Piše Tonči Vlašić
3. ožujka 2023. - 21:46

Vidjeli smo cijeli dijapazon emocija, očekivanja i nade od Hajduka u zadnjih sedam dana. Da će derbi protiv Dinama promijeniti nešto, da ćemo se uključiti u borbu za titulu. Na kraju smo imali osjećaj sramote i razočaranja, emocije na najgore... Onda te oduševe juniori i daju ti snagu. Onda pobjeda u kupu u Osijeku, pa se dogodi emocija, prolazak dalje... Dvije i pol, skoro tri godine nismo dobili u Osijeku. I na kraju mi se čini da moramo odgovoriti na pitanja koja zanimaju javnost. Dotaknuli smo, neću reći dno, ali bilo je teško. Ne želim se sakrivati. Ovo je uživo, najteže, nije ni meni svejedno s vama, ali nemamo što sakrivati, zato smo tu – tako je Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka, uplovio u dvosatno druženje s novinarima na Poljudu.

Odgovarao je na njihova pitanja, dotaknuo se svega, pa i svog mandata na čelu splitskog kluba.

- Trebao bi završiti 30. svibnja. Ostaje li mi se? Pa svi su sretni kad odu. Ja sam neću otići. Mogu me potjerati ili će mi isteći ugovor. U ovom periodu višečlane uprave promijenio se naš vlasnik, tj. gradonačelnik naši suvlasnici i NO. Ipak su nas ostavili, čak su mi i ponudili novi ugovor. Važnije od toga kad doći je, kad otići. Neće mi biti problem otići. To sam rekao i Nikoličiusu, možeš odmah riješiti sve probleme tako da odeš. Kada odem, i dalje ću dolaziti na Poljud i željeti najbolje Hajduku. Vaterpolski klub Jug mi je dao puno, tamo živim i sve, ali Hajduk je Hajduk. Moramo imati konekciju s klubom. Ljudi ne smiju iz Hajduka odlaziti s ljutnjom, jer je svima klub dao ime i prezime. Ni u Jugu prve dvije sezone nismo ništa osvojili. Ali imao sam podršku uprave... No, ovo je na n-tu potenciju... – naglasio je Župljanin na čelu Hajduka.

image

Marko Livaja i Lukša Jakobušić

Ante Čizmić/Cropix

Navijačima je titula najvažnija, a je li Jakobušiću plasman u skupinu Europe?

- Kad si prvi, imaš pravo dva puta izgubiti pa ispadati do Konferencijske lige. Ja želim titulu više od ičega. Ali za klub je važna grupna faza nečega. Tu se povećava koeficijent. Da nije bilo Tobola i Gzire možda bi imali i dva predstavnika u Ligi prvaka. Nema veze što je Dinamo prvi ako imamo dva predstavnika. Nitko nam nije kriv što ispadamo iz Europe, niti suci ni nitko. Igrači dolaze, grad se puni, mi bi igrali srijeda-subota, imali bi 900 tisuća eura prihoda po jednoj europskoj utakmici... Naslov je naslov, on nosi lakši ždrijeb i sve skupa, ali bez Hajduka igdje u Europi nije dobro. Koliko god je vama čudno, mi smo sada samoodrživi. Imamo zaposlenike, igrače, imamo uvijek upitno odakle ćemo doći do novca, ali ništa nismo posudili, nemamo niti odakle. Imamo samo 44 milijuna eura vrijednosti igrača na Transfermarktu... Nama je 68 posto budžeta pokriveno, treba nam još 32 posto od transfera ili Europe.

Može li se ovaj Hajduk suprostaviti Dinamu u borbi za naslov?

- Kakav bi ja bio da ne vjerujem da ćemo se suprostaviti Dinamu?...

02. listopad 2023 22:45