StoryEditorOCM
NogometSTIGLA POTVRDA S POLJUDA

Lukša Jakobušić potpisao, evo tko će u nastavku sezone nositi dres s brojem 11 splitskog Hajduka. Navijači novaka pitali: Livaja ili Messi?, evo što im je odgovorio!

Piše Tonči Vlašić
26. siječnja 2023. - 23:33

Oglasio se Hajduk, te svom navijačkom puku putem svog službenog TikTok profila otkrio kako je postigao dogovor s francuskim Nimes Olympiqueom o transferu 24-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Yassinea Benrahoua koji je prošao liječničke testove u Splitu i potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2026. godine uz opciju produženja na još jednu godinu. Yassine će nositi dres s brojem 11. 

Novi Hajdukov igrač rođen je 24. siječnja 1999. godine u gradiću Le Blanc-Mesnil pored Pariza, prve nogometne korake napravio je u nogometnoj akademiji AS Bondy, a nastavio se razvijati kroz akademije Bordeauxa i elitne nogometne akademije "Clairefontaine".

Prve seniorske nastupe upisao je za drugu momčad Bordeauxa, a u sezoni 2019/2020. priključen je prvoj momčadi za koju je odigrao deset službenih utakmica. Nakon te sezone prelazi u redove Nimesa za koji je igrao dok se natjecao u prvom i drugom razredu francuskog nogometa. Ukupno je za Bordeaux i Nimes odigrao 91 utakmicu te pri tom postigao 14 golova uz 14 asistencija. Za drugu momčad Bordeauxa odigrao je još 23 utakmice u kojima je zabio pet pogodaka uz tri asistencije. Igrao je za U-16 i U-17 reprezentaciju Francuske - predstavio je Hajduk svog novog igrača.

Ugovor u ime Hajduka potpisao je predsjednik Lukša Jakobušić.

NIKOLIČIUS: Centralni vezni i desno krilo!

Yassine je igrač koji s 24 godine ima iskustvo igranja u dva najviša razreda francuskog nogometa, ujedno igrač koji je tijekom pregovora pokazao izraženu želju za dolaskom u Hajduk. Radi se o polivalentnom ofenzivnom profilu igrača s osnovnom pozicijom ofenzivnog veznog koji također može kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog i desnog krila. Dominantno se služi lijevom nogom, posjeduje odlične tehničke karakteristike, a posebno kvalitetno izvodi sve vrste prekida. U fazi napada vrlo dobro percipira prostor, uz dobar pregled, predviđanje i ideju u igri. Siguran sam da će igraču trebati kraći period adaptacije jer prvi put izlazi van Francuske razvijati svoju nogometnu karijeru, ali mišljenja sam da se radi o kvalitetnom igraču koji je sa svojim karakteristikama kompatibilan našem stilu igre - o novom igraču Bijelih govorio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

- Sretan sam što sam ovdje - rekao je Benrahoua u razgovoru s navijačima na TikToku.

- Igram na poziciji desetke, osmice, a ponekad i na krilu. Nosit ću broj 11. Igrao sam u Bordeauxu i Nimesu, a sada Hajduk. Jača mi je lijeva noga. Prošle sam sezone zabio 11 golova i upisao devet asistencija. Livaja ili Messi? Livaja naravno! - poručio je odgovarajući na pitanja navijača.

Pitali su ga i tko mu je idol.

- Volim Cristiana Ronalda, Hazarda, puno igrača...

Dobio je i pitanje što očekuje od Hajduka.

- Borit ćemo se za naslov prvaka i Kup.

25. travanj 2024 23:53