StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANIN IMA NOVI POSAO

Lovro Skaramuca, trener s diplomama, preselio u redove hrvatskog prvoligaša!

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2023. - 17:55

Lovro Skaramuca je novo ime koje će raditi na razvoju vratara pionirskog i kadetskog uzrasta našeg kluba – objavila je Istra 1961., hrvatski nogometni prvoligaš, naglašavajuči kako je 37-godišnji Dubrovčanin nositelj nacionalne A licence i UEFA B vratarske licence, s iskustvom rada van granica LIjepe naše.

Skaramuca, rođen 22. travnja 1986. godine, nogomet je počeo igrati u mlađim uzrastima HNK Dubrovnik nakon čega je otišao u Split te prošao sve mlađe uzrasne selekcije splitskog Hajduka. Nakon završetka juniorskog staža bio je sezonu vratar Imotskog, tada drugoligaša. Nakon toga se vratio u Dubrovnik. Vrlo brzo je dobio priliku otići u Italiju. U Cagliariju je proveo jednu sezonu, ali bez ugovora. Naime, tad Hrvatska još nije bila u Europskoj uniji, a Cagliari je već imao ispunjenu kvotu stranaca te je branio samo na prijateljskim utakmicama.

Kako se situacija nije po tom pitanju promijenila ni iduće sezone, vratio sam se doma, te branio u Konavljaninu, GOŠK-u. Potom upisao trenersku školu...

Bio je prije četiri godine u Akademiji Al-Hilala, klubu iz glavnog grada Saudijske Arabije, Rijada. Prije i poslije, kad je korona zavladala, te kad je posao na srednjem istoku propao (nije se igralo), radio je s vratarima u GOŠK Dubrovnik 1919., te bio pomoćnik Milana Petrovića na klupi prve momčadi. 

U Saudijskoj Arabiji je posao trenera vratara ‘pekao‘ uz Zorana Varvodića, legendarnog Ramba, koji mu je bio trener u mlađim uzrastima splitskog Hajduka, a s kojim je skupa bio u Akademiji najuspješnijeg azijskog kluba 20. stoljeća.

02. svibanj 2024 17:11