StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP

Kiša odgodila utakmice na Lastovu i u Stonu, a po kiši dva domaćina i jedan gost su izborila prolaz dalje

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2024. - 17:15

BŠK Zmaj, Ponikve i Župa dubrovačka su prvi četvrtfinalisti Županijskog nogometnog kupa.

U Blatu je domaćin s 2:0 svladao Žrnovo (Jakov Protić u 15. i Jakov Marinović u 38. minuti), Ponikve su u Trpnju, nakon 2:2, bile bolje na penale od Faraona, a Župa dubrovačka je na svom terenu svladala Sokola s 2:0 (Ivan Pavao Bulić u 45. i Viktor Lekaj u 69. minuti).

USKORO SLIKOVNICA UTAKMICE ŽUPA DUBROVAČKA - SOKOL 2:0

U Trpnju strijelci za domaćina su bili Vinko Milinović u 25. i 28. minuti, a za goste Hrvoje Franković u 63. i 65. minuti. Na penale Mario Katić i Jakov Palinić su bili uspješni, ne i Vinko Milinović, Hrvoje Manenica i Jakov Volarević, dok su za Ponikve pogodili Sandro Salacan, Dario Andrović i Josip Jukić, a nisu Ante Franković i Hrvoje Franković.

Zbog lošeg vremena nije se igralo u Stonu (SOŠK 1919. – Orebić), na Lastovu (Omladinac – Hajduk 1932.), dok su se ostale utakmice trebale igrati u srijedu, 28. veljače, ukoliko se klubovi drugačije ne dogovore jer su hrvatski trećeligaši (Jadran Luka Ploče) i četvrtoligaši (Neretva, Neretvanac i GOŠK Dubrovnik 1919.) ovaj vikend bili zauzeti prvenstvenim obvezama.

Na kraju Neretvanac nije igrao protiv Primorca (BNM) jer je veći dio terena u Opuzenu bio pod vodom, te bi se ta utakmica trebala sad igrati u srijedu, 28. veljače (14.30 sati) što znači kako se ogled  osmine finala Županijskog kupa u kojem ‘Plava makinja‘ dočekuje Jadran Luka Ploče sigurno neće igrati idući tjedan.

Za sad stoji kako Konavljanin u srijedu, 28. veljače, dočekuje GOŠK Dubrovnik 1919., dok je Neretva gost ONK Metković. Obje utakmice počinju u 14.30 sati.

Ždrijebom će se odrediti parovi četvrtfinala s tim da se ne mogu ogledati sastavi iz iste skupine (BŠK Zmaj i pobjednik Omladinac - Hajduk 1932., Župa dubrovačka i pobjednik Konavljanin - GOŠK Dubrovnik 1919, Ponikve i pobjednik SOŠK 1919. - Orebić, te pobjednici ogleda ONK Metković - Neretva i Neretvanac - Jadran Luka Ploče). 

Naslov pobjednika brani Jadran Luka Ploče. 

02. svibanj 2024 02:55