StoryEditorOCM
NogometTKO ĆE U KATAR? |

KIKS ‘VATRENIH‘ U LJUBLJANI NA STARTU KVALIFIKACIJA ZA SVJETSKO PRVENSTVO Luka Modrić izjednačio rekord Metkovca Darija Srne

Piše Tonči Vlašić
24. ožujka 2021. - 23:33

Moramo ovo zaboraviti, moramo se oporaviti. Napravit ćemo neke promjene. Nećemo sada pognuti glave, idemo dalje - rekao je Zlatko Dalić, hrvatski izbornik nakon što nismo počeli dobro kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine. Izgubili smo s 1:0 u Ljubljani od Slovenije. Domaćin je slavio pogotkom Sandija Lovrića u 15. minuti, a to je prva pobjeda Slovenije u ukupno deset međusobnih ogleda.

- Dobro smo krenuli, ali nakon toga nismo bili ni moćni ni aktivni. Nismo zaslužili ništa više osim poraza. Nismo stvorili ni neka šanse - rekao je Dalić nakon utakmice za Novu TV.

- Nakon gola kojeg smo primili, Slovenija je imala više motiva, bila je agresivnija i bolja. Ono nešto poluprigoda što smo stvorili nije bilo konkretno. Nemamo više puno prava na kikseve, ali moramo se puno popraviti. Rekao sam i prije, nema ključnih utakmica, ali šteta da smo tako startali. Nemamo više prava na kiks, moramo dobiti sve što je pred nama. Rekao bih neka naša klasika, uvijek sporo startamo - dodao je Dalić.

image
Hrvatska u Ljubljani
Damir Krajač/Cropix

U preostale dvije utakmice 1. kola skupine Rusija je bila bolja kod Malte s 3:1, dok je ogled između Cipra i Slovačke završio bez pogodaka. U Katar će izravno samo pobjednici deset skupina, a drugoplasirani i dvije momčadi iz Lige nacija će razigravati za još samo tri mjesta.

Kapetanu Luki Modriću utakmica sa Slovenijom bila je 134. utakmica za 'Vatrene'. Time je izjednačio rekord bivšeg kapetana, Metkovca Darija Srne.

Naši u subotu, 27. ožujka, dočekuju Cipar, a u utorak, 30. ožujka, Maltu. Obje utakmice igrat će u Rijeci, na Rujevici.

image
Šime Vrsaljko protiv Slovenije
Damir Krajač/Cropix
03. svibanj 2024 13:02