StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANIN U OTP BANK LIGI

Karlo Sentić stigao do prvih bodova u Mađarskoj, dugo, dugo se čekalo na početak drugog poluvremena

Piše Tonči Vlašić
5. kolovoza 2023. - 23:22

Karlo Sentić je nastavio karijeru u Mađarskoj, Hajduk ga je ovog ljeta posudio Diósgyőri VTK, novom članu najvećeg ranga, OTP Bank lige. 22-godišnji Dubrovčanin je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas. Potom je preselio u Split, te u dresu mlađih uzrasta ‘Bilih‘ stigao i do dresa mlade reprezentacije, a zatim i do mjesta vratara prve momčadi. U završnici prošle sezone trener Ivan Leko je povjerenje dao iskusnijem, Ivanu Lučiću, a kako se na Poljudu čeka povratak ozlijeđenog Lovre Kalinića, tako je Hajduk odlučio nakon završetka prošle sezone da Sentić ide na posudbu, da brani, a ne da sjedi na klupi, te stječe iskustvo.

Sentić je sad u 2. kolu mađarskog prvenstva dohvatio s Diósgyőri VTK prve bodove. Na startu je upisao poraz kod kuće 1:0 od Puskas Akademije, sad slavio 4:2 u gostima protiv Mezokovesda. U prvenstvenom debiju imao je dvije, tri baš dobre obrane, zahvaljujući njemu DVTK je do kraja bio u prilici izbjeći poraz, ali nije iskoristio svoje prilike. Sad su Sentić i ekipa priredili iznenađenje u utakmici na čije se drugo poluvrijeme čekalo više od sat vremena. Naime, pred kraj prvog dogodio se pljusak, te se teren našao pod vodom.

Bilo je pitanje kad će se nastaviti utakmica. Dugo, dugo se čekalo. Potom donijela odluka, nastavljamo danas. Rezervni igrači su napustili klupe, te se u drugom poluvremenu smjestili na tribine. DVTK je imao 2:0 nakon prvog poluvremena. Domaćin je stigao do 1:2, te 2:3, ali su u 88. minuti Sentić i ekipa četvrtim pogotkom potvrdili pobjedu i prve bodove u novoj sezoni. 

Kako što je bio konačni rezultat utakmice, takav je bio i rezultat u rubrici obrane vratara. Sentić četiri, duplo više od vratara domaćih.

03. svibanj 2024 17:27