StoryEditorOCM
NogometDRUGA HL (Ž) |

KAKAV DAN, USPJELE SU, SLAVI ŽUPA DUBROVAČKA! Nogometašice u svojoj trećoj prvenstvenoj utakmici u povijesti od 0:2 do prve pobjede i bodova!

Piše Tonči Vlašić
3. listopada 2021. - 19:08

Pišemo - nedjelja, 3. listopada 2021. godine - dan za povijest Ženskog nogometnog kluba Župa dubrovačka. Ne samo da je uspio prvi put ostati neporažen, već je ostvario prvu pobjedu.

Tko ne zna, priča je tek nedavno počela. Na Taranteli su odlučiti okupiti djevojčice, zavrnuli rukave, te trenirali, a klub ih je htio nagraditi za trud, te ih je prijavio za natjecanje. 'Upale' su u Drugu hrvatsku ligu, skupinu 'A', te krenule. Prvu povijesnu službenu utakmicu odigrale su prošli mjesec. Poražene su u Varaždinu 10:0 od Varteksa. Zatim su izgubile u Kupu Hrvatske kod kuće od splitskog Hajduka sa 7:0, a nakon toga u 2. kolu prvenstva, prošle nedjelje, kod kuće od 4 Rijeke iz Karlovca s 3:1. 

U 3. kolu prvenstva otišle su u goste, čekala ih je Lepoglava, koja je u ogledu dva sastava bez boda povela s 2:0. Bio je to rezultat prvog poluvremena. Što je uoči nastavka utakmice rekao trener Župa dubrovačke Miljenko Meštrović, ne znamo, ali znamo kako je odlučio napraviti dvije izmjene, uveo je Nikolinu Šilježar i Elizabetu Batistić, te pogodio. Te dvije igračice su skupa s ostalima ispisale prekrasnu priču kluba iz Čibače, koja će se pamtiti za sva vremena. 

Redom, Marija Barišić je prepolovila prednost domaćina u 63. minuti, pet minuta poslije strijelac za 2:2 bila je Nika Viđen, a u završnici utakmice, u 86. i posljednjoj, 90. minuti, pogađala je Batistić. Ne sumnjamo kako je bila eksplozija radosti u redovima Župe dubrovačke na terenu i na klupi, te nakon utakmice. 

Lana Bazdan, Tea Šućur, Nora Radoš, Nina Radić, Petra Ančić (od 46. Nikolina Šilježar), Matea Zelen, Nera Dabelić, Anna Levanat, Marija Barišić, Nika Viđen i Lorna Dabelić (od 46. Elizabeta Batistić), valja spomenuti i ekipu s klupe, Martu Prce, Anteu Duplicu i Leu Obšivač - to je Župa dubrovačka, koja je pod vodstvom Meštrovića ispisala na travnjaku Sportskog centra Lepoglava povijest!

25. travanj 2024 14:42