StoryEditorOCM
NogometBOSNA I HERCEGOVINA

Josip Bender iz Župe dubrovačke oborio rekord Premijer lige i dobio najviše glasova navijača Željezničara: ‘Ponosan sam!‘

Piše Tonči Vlašić
3. lipnja 2022. - 16:02

Imam još ugovor godinu dana – rekao je Josip Bender nakon što je zaključio sezonu sa sarajevskim Željezničarem. Vratar iz Župe dubrovačke oborio je rekord Premijer lige. Uz njegovo ime stoji – Bender – vratar s najviše utakmica bez primljenog pogotka – 16 utakmica!

- Stari rekord je bio 15 utakmica bez primljenog pogotka i to u nizu. To je uistinu nevjerojatan uspjeh, teško ga je usporediti s ukupno 16 utakmica bez primljenog pogotka tijekom cijele sezone. Rekord, 1181 minutu bez primljenog pogotka potpisao je u dresu Željezničara, prije deset sezona, Adnan Gušo. Ali, ponosan sam i na svoj rekord, ukupno 16 utakmica u sezoni bez primljenog pogotka. Naravno, presretan sam zbog toga – istaknuo je Bender.

Željezničar na kraju šesti. Zadovoljan?

- Bez obzira na sve, nikad Željezničar ne može biti zadovoljan kad nema trofeja. Minimum je da se igra Europa, a ni to nismo uspjeli. I zbog toga nisam zadovoljan. Jesam li zadovoljan svojim igrama? Uvijek može bolje.

image

Rekorder iz Župe dubrovačke - Josip Bender, vratar sarajevskog Željezničara

Navijači Željezničara, i ne samo oni, imaju mogućnost izabrati najboljeg igrača kluba u protekloj sezoni. Bender uvjerljivo vodi. Dobio je 295 od 644 glasa ili 46 posto glasova!

Bender je nastupio u 32 utakmice. Njegova mreža se zatresla 28 puta, u prosjeku niti jednom po utakmici. Međutim, Željezničar je 28 puta ukupno tresao suparničke mreže u 33 utakmice.

U komentarima nema tko ne ističe, obrana nije problem, a Bendera se mora zadržati!

28. travanj 2024 09:12