StoryEditorOCM
NogometŠTO KAŽU U NAJUSPJEŠNIJEM ŽUPANIJSKOM KLUBU?

Igor Štimac najavio kako vraća u Indiju Pločanina, legendu Hajduka. Ostaje li Jadran Luka Ploče bez trenera?

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2023. - 14:52

Bilo je to 2021. godine, Mišo Krstičević se pridružio Igoru Štimcu u stožeru nogometne reprezentacije Indije. Surađivali su skupa i kad je Štimac bio hrvatski izbornik. Isto tako i u splitskom Hajduku, te u Zagrebu.

Legendarni Pločanin, bivši igrač i trener splitskog Hajduka, nije se dugo zadržao u Indiji. Imao je neke zdravstvene probleme, to je iza njega, i kad se to dogodilo, odlučio je pomoći svom matičnom klubu. Na kraju je potpisao najveći uspjeh u povijesti – Jadran Luka Ploče izborio jedinstveni treći rang, a u njemu treći! Pamtit će se kako je najviše vremena proveo na prvom mjestu, kako je bez poraza bio čitav jesenski dio, plus kako je osvojio Županijski kup i na taj način odveo svoje u završnicu Hrvatskog kupa, koja kreće početkom nove sezone.

Uspjeh je, naravno, i taj što su klubovi iz višeg ranga pokucali na vrata pločanskog kluba, te iskazali interes za dosta igrača ‘Plavih’, koji su pod vodstvom Krstičevića bili baš odlični protekle sezone.

Štimac nije na početku mandata imao uspjeha s Indijom, ali imali su povjerenje u njega, te se sad raduju pobjedama koje su čekali desetljećima. Metkovac, jedan od Ćirinih sinova, junaka uspjeha 1998. na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, uoči novih izazova s Indijom najavio je povratak u svoj stožer Krstičevića. Kako će opet njih dvojica surađivati.

image

Igor Štimac na klupi Indije

Simon Holmes/Nurphoto Via Afp

Ostaje li tako Jadran Luka Ploče bez trenera?

- Razgovarali smo s našim trenerom nakon izjava gospodina Štimca i najave kako opet odlazi raditi u Indiju. U ovom trenutku nije ništa konkretno dogovoreno. Gospodin Mišo Krstičević je istaknuo kako on radi plan priprema za novu sezonu i kako prvi trening planira imati 10. srpnja. Ukoliko bi se nova suradnja između Štimca i našeg trenera ipak dogodila, klub neće raditi nikakve probleme našem treneru, a budući reprezentacija nije klub, okupljanjima nisu česta i ne traju dugo, učinit ćemo sve, ako se gospodin Krsttičević na kraju priključi opet radu reprezentacije Indije, da i dalje ostane u našem klubu – rekao je Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Jadran Luka Ploče.

image

Petrit Pero Dulaj, sportski direktor Nogometnog kluba Jadran Luka Ploče

Tonči Vlašić/
05. svibanj 2024 04:20