StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKA JUNIORSKA LIGA

‘Idemo složno sad svi, pjesmu pjevati, za prvaka klicati, za Libertas navijati!‘

Piše Tonči Vlašić
1. svibnja 2023. - 19:32

Dario Perić, Marin Milutinović, Matija Bupić, Leon Papac, Ivan Vareškić, Ivan Pleština, Stijepo Zvono, Marko Đanović, Petar Kmetović, Jakov Rešetina, Dominik Prkačin, Antun Poković, Lazar Bukejlović, Josip Noković, Gabrijel Klobasa, Luka Medić, Anton Bajn, Roko Majdandžić i Božo Vujić – nisu svi bili na svečanosti, ali će svi oni dobiti zlatnu medalju, koja će ih podsjećati na sezonu 2022./23. kad su bili najbolji u Županijskoj juniorskoj ligi.

Nogometna akademija Libertas osvojila je prvo mjesto u konkurenciji vršnjaka ONK Metković, Neretvanca i Nogometne akademije Konavle. Samo jedan poraz, pet pobjeda i čak šest neodlučenih rezultata. Najvažnije, najviše bodova. Četiri više od drugoplasiranog ONK Metković, kojeg su u zadnjem kolu dobili s 1:0, i od kojeg nisu izgubili niti jednom u četiri ogleda (pobjeda i tri remija).

image

Prva momčad NA LIbertas napravila je špalir za juniore svog kluba, čestitali im na prvom mjestu u Županijskoj ligi

Tonči Vlašić/

Povjerenik natjecanja Miho Arbulić je stigao u Kupare s pokalom te zlatnim medaljama. Uoči drugoligaškog ogleda prva momčad Nogometne akademije Libertas, oni stariji, napravili su špalir, te pljeskala juniorima od kojih su neki poslije svečanosti obukli dres seniorske momčadi, te igrali protiv Rata iz Kune.

Osim što je kao kapetan preuzeo pobjednički pokal, Ivanu Pleštini je povjerenik Arbulić uručio priznanje za najboljeg strijelca lige, kojeg je zaslužio postigavši jedanaest pogodaka, četiri više od suigrača Dominika Prkačina i Zorana Primorca, najboljeg strijelca ONK Metković.   

image

Kapetan juniora NA Libertas Ivan Pleština i povjerenik Miho Arbulić

Tonči Vlašić/

I dok je trajala dodjela, s razglasa himna Nogometne akademije Libetas. Zapjevao je i prvi trener Ivica Cumeljan: ‘Sa Srđa, glas se čuje, Sveti Vlaho, poručuje: jed‘n, dva, tri, idemo složno sad svi, pjesmu pjevati, za prvaka klicati, za Libertas navijati! Idemo složno sada svi, pjesmu pjevati, nek‘ se trese zemlja sva, Libertas smo ti i ja‘

Njemu, zatim Ivanu Klobasi i Željku Vlahutinu, koji su pomagali Cumeljanu u nekim utakmicama, te naravno igračima, zapljeskala je i uprava kluba s Mariom Konjuhom.

- Ovo je generacija koja je ponikla u klubu, prošla kroz sve uzraste, a njih devetorica su već zaigrala za prvu momčad - istaknuo je Cumeljan.

Još jedan pokal je u vitrinama Nogometne akademije Libertas. 

image

Ivica Cumeljan, glavni trener NA Libertas

Tonči Vlašić/
image

Još jedan pokal je u vitrinama Nogometne akademije Libertas

Tonči Vlašić/
02. svibanj 2024 08:06