StoryEditorOCM
NogometSUPERSPORT HNL

Tresu se tribine, Hajduk u Poljudu do pobjede u 99. minuti, i to nakon što je u 82. minuti čudesan bio Dubrovčanin Karlo Sentić!

Piše Tonči Vlašić
8. listopada 2022. - 21:36
Poljud slavi pobjedu protiv Varaždina, Dubrovčanin Karlo Sentić je ušao umjesto ozlijeđenog Lovre Kalinića, te u 82. minuti imao sjajnu obranuCropix/Tonči Vlašić/

Hajduk je očekivano svladao Varaždin u Poljudu, a neočekivano to uspio u devetoj minuti sudačke nadoknade, posljednjim sekundama sudačke nadoknade! Gosti su izjednačili u 71. minuti, poništili prednost Hajduka iz 33. minute, koju je donio Emir Sahiti. U 77. minuti se ozlijedio prvi vratar Hajduka Lovre Kalinić, te je s klupe ušao Karlo Sentić.

Kakav šok na Poljudu – istaknuli su u tom trenutku.

Varaždin je u 82. minuti imao sjajnu priliku za potpuni preokret. Gostujući igrač David Puclin je tukao, lopta je išla u rašlje, ali je 21-godišnji Dubrovčanin upisao sjajnu, veliku obranu.

Jurnuli su Hajdukovci nakon toga po pobjedu, što je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade promašio Jan Mlakar. Nebo iznad Poljuda parali su tad zvižduci, ali pet minuta poslije, u 99. minuti, eksplozija oduševljenje navijača splitskih ‘Bilih‘. Nigerijac Awaziem je strijelac. Sudac svira kraj. Poljud se trese. Slavi. 

Varaždinci čupaju kosu. U 3. kolu sezone, kad su igrali u Varaždinu, Sentić je bio uz dvostrukog strijelca Marka Livaju junak Hajdukove 2:0  pobjede. Sad opet Sentić, a da se ne zaboravi - prošle sezone je vratar, koji je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas, bio jedan od najzaslužnijih za uspjeh Varaždina u drugom razredu, te ulazak u prvi.

Hajduk ga je potom vratio na Poljud. Nije falio!

07. svibanj 2024 17:26