StoryEditorOCM
NogometPRVI TRENING |

GOŠK DUBROVNIK 1919. SE VRAĆA NA TEREN "I dalje stoji kako ćemo dočekati prvoligaša iz Koprivnice 23. veljače"

Piše Tonči Vlašić
1. veljače 2021. - 13:38

Vraćaju se nogometaši GOŠK Dubrovnika 1919. na teren nakon više od dva mjeseca. Kiša, te natopljen travnjak na Lapadu, razlog su što će se okupiti u Gospinom polju, na terenu s umjetnom travom.

Podsjetnik, trećeligaši su odradili predzadnje kolo prvog dijela, a zatim je loša epidemiološka situacija prekinula natjecanje, i zabranila treninge. Kako je došlo do popuštanja mjera krajem prošlog tjedna, evo dubrovačkih 'plavo bijelih' opet na okupu.

- Ne znamo kad će prvenstvo početi, tj. kad će se nastaviti. Po planu, trebalo bi 20. veljače, ali s obzirom kako nije odigrano posljednje kolo prvog dijela, kako smo tek sad dobili zeleno svjetlo za početi trenirati, mislim kako će početak neće biti taj dan, već najmanje tjedan, ako ne i dva tjedna kasnije – rekao je Hasan Kacić, novi prvi čovjek struke GOŠK Dubrovnika 1919.

image
Hasan Kacić na klupi prve momčadi GOŠK Dubrovnika 1919., Petrović zbog bolesti nije mogao, te je trener juniora vodio momčad protiv Uskoka na Klisu 2020. godine foto: Tonči Vlašić

Kacić, dojučerašnji šef svih mlađih uzrasta dubrovačkog kluba i trener juniora, koji je znao uskakati na klupu prve momčadi, zamijenio je Milana Petrovića. Desna ruka bit će mu Vinko Čikato, dok je trener vratara ostao isti (Mateo Kristić).

- Pomoći će nam i Hrvoje Šimunović. Pod njegovim vodstvom će igrači odraditi kondicijske pripreme.

Domagoj Torbarina je nakon sedam godina napustio Lapad, prije njega su isto učinili Tedi Uvodić i Gojko Korać, koji su na Lapad stigli u ljeto 2020. godine.

- Vratio se Bruno Pralas iz Župe dubrovačke. Paulo Opušić je prvi dio igrao za Konavljanin, sad će nastaviti trenirati s nama. Došao je lijevi bočni, Marko Farić. Želja je dovesti jednog kvalitetnog igrača na poziciji stopera. Priključit ćemo nekoliko juniora, koji će dobiti priliku.

Pogled na tablicu nije lijep za GOŠK Dubrovnik 1919., koji je na 15. mjestu u konkurenciji 17 klubova s 15 bodova iz 15 utakmica. Siromašniji su samo Sloga sa 14 bodova, te Vodice s 12 bodova.

- Nije, a učinit ćemo sve da bude.

Kacićevu momčad čeka i osmina finala Kupa Hrvatske, ogled protiv Slaven Belupa na Lapadu. Što je s tom utakmicom?

- I dalje stoji kako ćemo dočekati prvoligaša iz Koprivnice 23. veljače - istaknuo je Kacić.

18. travanj 2024 23:41