StoryEditorOCM
NogometFINALE ŽUPANIJSKOG KUPA |

GOŠK DUBROVNIK 1919. ILI NERETVA? Domagoj Torbarina: ‘Nama je želja proći i pretkolo Hrvatskog kupa, te dočekati Hajduka, Dinama, Osijek...‘

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2020. - 12:28
Prije više od sedam godina je prvi put obukao dres dubrovačkog trećeligaša.

- Pola godine sam izbivao s Lapada. Bio sam u BŠK Zmaj. Igrao sam tamo skupa s Baldom Cicijeljom, ali smo se obojica vratili već nakon prvog dijela sezone u južnoj skupini Treće hrvatske lige, te s GOŠK-om osvojili Prvu županijsku ligu i bili uspješni u kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige. Prošli one kvalifikacije uspješno protiv DOŠK-a.

U dresu blatskih 'crvenih' pamti kup utakmicu protiv zaprešičkog Intera, a u dresu GOŠK-a kup utakmicu protiv europske Rijeke s Matjažom Kekom na klupi.

- Izgubio sam, nažalost, obje. Protiv Intera smo dobili prvo poluvrijeme 1:0, ali od sedamdeset i neke primili za nepunih deset minuta tri gola... Na kraju 3:2 za Inter, a Rijeka je bila bolja s 3:0, ali oba puta je bio gušt igrat protiv prvoligaša, a pogotovo ta utakmica s Rijekom na Lapadu. To je po meni bila najjača Rijeka u zadnje vrijeme – priča 28-godišnji Zadranin u dresu GOŠK Dubrovnika 1919., koji je prije malo više od 20 godina počeo trčat za loptom u rodnom gradu. Bio je do kraja juniorskog staža kapetan Zadra u svojoj generaciji.

- Imam jedan nastup za Zadar u Prvoj ligi, i to protiv Rijeke na Kantridi. Pamtim je po pobjedi. Ivan Santini i Igor Banović su tresli mrežu Rijeke. Mene su nakon toga poslali na kaljenje u Raštane gdje sam bio pola sezone, nakon toga sezona u Gorici, koja je bila tad drugoligaš, te onda Primorac iz Biograda nakon čega sam išao u Luxemburg, ali nisam mogao dobiti radnu dozvolu, te je to propalo. Zatim sam išao u Singapur, ali njih je zanimao samo napadač, a ja to nisam...

Domagoj je stoper, može i lijevo, može i desno, i kao takav je bio mladi reprezentativac Hrvatske.

- Da, imam jedanaest nastupa za U18 i U19 reprezentaciju Hrvatske. Igrao sam skupa s Šimom Vrsaljkom, te Marcelom Brozovićem... Dva puta smo igrali protiv vršnjaka Njemačke, zatim protiv Belgije...

image
GOŠK Dubrovnik 1919. foto: Tonči Vlašić


Dres dubrovačkog kluba nosio je oko 200 puta.

- Bilo je svega u ovih mojih više od sedam godina u Dubrovniku, od puno borbe za ostanak... Kad se tih utakmica sjećam najteže mi je bilo kad smo izgubili od Kamena te ispali iz Treće lige. Zatim, bilo je velikih utakmica. Rijeku u kupu smo već spomenuli. Pamtim i naš niz od 13 utakmica bez poraza u Trećoj ligi, te borbu u tom trenutku za vrh, te sad ovaj niz od sedam pobjeda, koji će se, nadam se, nastaviti.

Prepreka za nastavak tog niza je Neretva u finalu Županijskog kupa, koje se igra u Dubrovniku ove nedjelje, 23. kolovoza, s početkom u 17.30 sati.

- Velika je stvar igrati protiv nekog velikog, mislim na prvoligaša, i to službenu utakmicu. Nama je želja proći i pretkolo Hrvatskog kupa, te potom u šesnaestini finala dočekati Hajduka, Dinama, Osijek, opet Rijeku... Sjetite se, prije dvije godine smo igrali pretkolo Hrvatskog kupa u gostima protiv Zeline, te da smo dobili, mi bi, a ne Zelina, ugostili u šesnaestini finala Dinamo, koji je igrao europsku Ligu prvaka.

Smišlja Torbarina skupa sa suigračima, te stručnim stožerom kako 'preplivati' Neretvu te se uhvatit završnice Hrvatskog kupa.

- Naša najveća prednost je što je nas jedno sedam, osam skupa odigralo gotovo dvjesto utakmica. Što se ono reče, 'cijeli život' igram s Dadom (Kristić), Antom (Ivanišević), Žilom (Toni), Šimom (Horvat), Baldom (Cicijelj), Brunom (Pralas), Ivom (Caput), sad se vratio i Domagoj Veraja. Plus nam je i naš trener Milan Petrović. Svi, ne samo mi, već i naši suparnici, sve to što sam rekao ističu kako našu najveću prednost. Dodat ću kako smo mi odlična ekipa i izvan igrališta, veliki prijatelji. I ako ćemo govoriti o novoj sezoni, te ako uspjemo zaigrati u Hrvatskom kupu, ispuniti želju da igramo s nekim velikim, to će značiti kako nas čeka jedno 40-ak utakmica. Što se tiče prvenstva, Junak je izborio Drugu ligu. Zadar je odustao, te neće igrat u Trećoj ligi. Split je ostao bez udarnih igrača. Ukoliko ne bude ozljeda i kartona, možda bi mogli napraviti dobar rezultat. Nažalost, sad su nam otišla dvojica odličnih igrača, Vlaho Skaramuca i Grga Štimac, ali nećemo plakat. Pa mi smo onu sezonu, kad smo nanizali 13 utakmica bez poraza, išli na put zbog problema s kartonima i ozljedama s 12, 13 igrača, imali na klupi jednu, dvije izmjene, pa smo opet uspjeli. Ali, iskreno, sad ne razmišljam o prvenstvu, već o kup utakmici protiv Neretve. Već sam rekao što nam je cilj, što želimo.

image
Zadnji poraz GOŠK Dubrovnik 1919. doživio je 23. studenog 2019. godine kod Hrvaca foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 00:33