StoryEditorOCM
NogometPRVA ŽUPANIJSKA LIGA |

GABRILE (OPET) BRANE NASLOV, OREBIĆ ŽELI NASTAVITI NIZ IZ PREKINUTE SEZONE Župa dubrovačka povukla najjači potez u prijelaznom roku!

Piše Tonči Vlašić
18. rujna 2020. - 12:45
Hajduk 1932. i Župa dubrovačka otvaraju novu sezonu u Prvoj županijskoj ligi. Ogled na Moćnom Lazu počinje u nedjelju, 20. rujna, u 16 sati, pola satra prije ostalih utakmica 1. kola. Prošla sezona zbog korone nije odigrana do kraja (Orebić je bez poraza bio lider u trenutku prekida), te je pokal prvaka još uvijek u vitrinama Croatije iz Gabrila, koja je slavila u sezoni 2018./19.

Prijelazni rok? Najzvučniji potez povukla je Župa dubrovačka. Dovela je jednog od najboljih strijelaca Treće hrvatske lige – jug. Iskusni, 35-godišnji Stanislav Vasilj, kojeg pamtimo po sjajnom učinku u dresu Neretvanca, a koji će sad predvoditi napad momčadi trenera Josipa Papića.

image
Stanislav Vasilj u dresu Neretvanca protiv Hajduka II foto: Tonči Vlašić


Osim Vasilja Župa dubrovačka je dovela Ivana Šutala, stopera Žrnova, zatim mladog Orsata Kljajića, veznog igrača, te 'strijelu' Stjepana Reza. Vratili su se Luka Papac i Zvonimir Čikato, koji je opet u punom pogonu nakon osam mjeseci izbivanja s terena zbog ozljede te operacije ligamenata. U pogonu nisu Ivan Kalauz, Frano Mrđen, Mato Šimunović, Nikola Đurić i Marijo Bartulović.

- Župa dubrovačka ima dobru momčad za vrh tablice – istaknuo je Ivica Karabogdan, sportski direktor kluba iz Čibače.

image
Croatia i Orebić u Gabrilima foto: Tonči Vlašić


Croatia Gabrili? Otišao je napadač Josip Zadro, koji je sad član trećeligaša GOŠK Dubrovnika 1919., zatim još jedan top(nik) Damir Hodžić, koji je zaključio karijeru, a po svemu sudeći i Luka Mladin, dok se vratar Mate Boras vratio u Konavljanin. Došli? Kvintet mladih iz Nogometne akademije Konavle (Petar Vlahutin, Luka Raguž, Nikola Šuljak, Vlaho Duplica i Pero Šutalo), zatim Marin Zvono s papirima iz Save Strmec i Tin Vidak iz Nogometne akademije Libertas. Gabrile uvijek 'pucaju' na najviši plasman, te će momčad trenera Frane Lojića krenuti u bitku za prvim mjestom.

Orebić? Trener Zoran Slišković ima na okupu sve igrače iz prošle sezone, koji su u dvanaest utakmica prekinute sezone ostvarili osam pobjeda i četiri remija, bili bez poraza. Plus, nepobjeđenom sastavu su se pridružila dvojica (novih /starih): Nikola Čepo se vratio u Orebić, koji može računati i na povratnika Tina Marića, koji je bio ozlijeđen.

image
Gusar - Orebić u Kominu foto: Tonči Vlašić


Gusar iz Komina? Frane Jerković se vratio u Neretvu, te Andrija Bebić u Maestral. Došlo je Ivan Šutić Galić iz Jadrana Luka Ploče. Trener je novi – Renato Ćoko. Bez 'Žute podmornice' je godinama nezamisliva borba za vrh Prve županijske lige.

Slaven? Antun Šmanjak je trener / igrač. Nije bilo odlazaka. Došli su Antonio Miljak i Josip Trković iz Nogometna akademije Konavle, te Teo Dude, vratar iz RNK Split.

Sokol? Došli su Niko Ničetić i Branimir Ledinić Gašpar iz GOŠK Dubrovnika 1919. Najvažnija vijest iz redova 'zelenih' jest povratak kluba nakon 13 godina u svoju Dubravku. Teren je spreman. Prvi gost na Lužama bit će Gusar u 2. kolu.

ONK Metković? Došli su Dragan Brečić iz Neretve, vratio se junior Stipe Mijoč, koji je bio u Croatiji iz Gabrile i Marin Ćužić iz Irske, te Mateo Obradović iz Neretvanca. Trener Tomislav Plečaš ne može računati na ozlijeđenog Marina Brečića, te Filipa Majića, koji je otišao na Cipar, i to kao član stručnog stožera bivšeg reprezentativca Danijela Pranjića, koji je preuzeo vođenje drugoligaša Omonije iz Psevdasa.

image
Konavljanin - Žrnovo na Šupjaci u sezoni 2019./20.


Žrnovo? Otišli su Ivan Šutalo u Župu dubrovačku i Igor Čović, kojeg je posao odveo Austriju. Trener Nikša Skokandić ima na raspolaganju četvoricu novih (Jadran Curać, Ivan Radojković, Nikola Šale i Mate Botica, koji nakon malo igraju i veliki nogomet).

Maestral? Andrija Bebić je prošle godine igrao za Gusar, a Luka Plečaš je bio član ONK Metković, a sad su opet u Krvavcu.

Konavljanin? Nitko nije pošao, a došli Paulo Opušić i Srđan Gašić iz GOŠK Dubrovnika 1919., Luka Tokić iz Polača, te Mate Boras, koji se vratio iz Croatije.

Jadran 1929. Smokvica? Otišao je samo Marko Barišić, koji se vratio živjet u Zagreb. 

Hajduk 1932. Vela Luka? Trener Edi Žuvela je priključio mlađe u rad s prvoj momčadi. Dvojica igrača su otišla: Antonio Mušić u BŠK Zmaj, te Bruno Berković, koji bi karijeru trebao nastaviti u Francuskoj.

Dakle, u nedjelju u 16 sati Hajduk 1932. i Župa dubrovačka kreću s centra, a od 16.30 sati igrat će se na pet preostalih terena, u Čilipima (Konavljanin – Maestral), na Grudi (Slaven – Žrnovo), u Metkoviću (ONK Metković – Jadran Smokvica), u Orebiču (Orebić – Sokol) te u Kominu (Gusar – Croatia).
18. travanj 2024 12:09