StoryEditorOCM
NogometVETERANSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Festa u Metkoviću: četiri od šest klubova iz naše županije prošlo u završnicu, u proteklo dvadeset i jedno prvenstvo nije se dogodilo...

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2022. - 14:40
22. Veteransko prvenstvo Hrvatske, Metković od 30. rujna do 2. listopada - GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79.Raf/Hns/

Završeno je natjecanje po skupinama. Četiri od šest klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije izborilo je završnicu 22. prvenstva veterana Hrvatskog nogometnog saveza, koje je počelo jučer, a završava sutra u Metkoviću. Uspjelo je to Konavljaninu, zatim GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79., HNK Dubrovnik i domaćinu, Neretvi, koji je među 16 najboljih ušao kao pobjednik skupine, dok su preostala tri sastava kraj natjecanja u svojim skupinama dočekali na drugom mjestu. Prolaz dalje nisu uspjeli izboriti preostala dva sudionika iz naše županije, Jadran Luka Ploče i Župa dubrovačka, koji su zauzeli posljednja treća mjesta (ukupno je bilo osam skupina po tri sastava).

Utakmice osmine finala su na rasporedu ove subote od 16 sati kad Konavljanin igra protiv Save Strmec. U 17 sati počinje ogled Neretve i Mostanja, u 18 sati GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79. se za četvrtfinale bori protiv Zagoreca iz Krapine, a od 19 sati HNK Dubrovnik igra protiv GOŠK-a iz Kaštela.

Preostali parovi osmine finala: Rudar (M) – Dugopolje, Radoboj – Velebit Benkovac, Moslavina – Jaska Vinogradar Jastrebarsko, te Zaprešić – Sabunjar.

Igra se na dva terena, Neretve i ONK Metković. Prva dva četvrtfinala počinju u 21 sat, a preostala dva se igraju od 22 sata.

image

22. Veteransko prvenstvo Hrvatske, Metković od 30. rujna do 2. listopada - Konavljanin (Čilipi)

Raf/Hns/
image

22. Veteransko prvenstvo Hrvatske, Metković od 30. rujna do 2. listopada - Neretva (Metković)

Raf/Hns/
image

22. Veteransko prvenstvo Hrvatske, Metković od 30. rujna do 2. listopada - VHNK Dubrovnik

Raf/Hns/

Do danas niti jedna momčad iz Dubrovačko-neretvanske županije nije osvajala medalju, a ovo je 22. prvenstvo. Ukoliko bi bili uspješni u osmini finala tad bi suparnici za polufinale bili Konavljanin i Neretva, GOŠK Dubrovnik Veteran ‘79. bi igrao u četvrtfinalu protiv pobjednika Zaprešić – Sabunjar. HNK Dubrovnik je u drugom dijelu ždrijeba, u četvrtfinalu, ako prođe, igrao bi protiv boljeg iz ogleda Moslavina - Jaska Vinogradar Jastrebarsko.

Polufinala se igraju u nedjelju, 2. listopada od 10 sati na terenima Neretve (Iza Vage odnosno na umjetnoj travi), poraženi u 11.30 sati raspucavaju jedanaesterce za treće mjesto, a finale počinje u 11.45 sati.

27. travanj 2024 03:03