StoryEditorOCM
NogometGOŠK DUBROVNIK 1919. |

DVADESETORICA NA PRVOM TRENINGU U GOSPINOM POLJU Mateo Kristić prvi puhnuo u zviždaljku, a potom Hasan Kacić i Vinko Čikato

Piše Tonči Vlašić
1. veljače 2021. - 17:35

Mateo Kristić je s Daliborom Kristićem i Josipom Jurjevićem prije drugih bio na terenu. Vratari su prvi počeli s radom, a ostali tek nakon sastanka u svlačionici gdje su ih dočekali Hasan Kacić i Vinko Čikato, novi šef struke odnosno njegova desna ruka.

image
Vratari su trenirali pod paskom trenera Matea Kristića foto: Tonči Vlašić
image
Dalibor Kristić, vratar i kapetan GOŠK Dubrovnika 1919. foto: Tonči Vlašić
image
I trener vratara je 'zasukao' rukave - Mateo Kristić foto: Tonči Vlašić
image
Josip Jurjević, vratar GOŠK Dubrovnika 1919. foto: Tonči Vlašić

Milan Petrović se razišao s GOŠK Dubrovnikom 1919. za vrijeme dok se nije moglo igrati i trenirati, tanak bodovni učinak je razlog što su u dubrovačkom klubu posegnuli za promjenom. Kacić je s mjesta šefa mlađih uzrasta i trenera juniora skočio tako na klupu prve momčadi. Pozvao je zatim Čikata, bivšeg suigrača.

Kacić i Čikato su prvi trening prvog dana veljače, prvi trening u 2021., točnije prvi nakon više od dva mjeseca koliko je trajala zabrana treniranja zbog loše epidemiološke situacije, odradili s 18-oricom igrača. Nedostajala su braća Matić, Luka i Maro, te Vlaho Brailo. Prvi trening su osim dvojice vratara, nedostajao je treći (Hrvoje Oreč), odradili Toni Žile, Ante Ivanišević, Marko Farić, Josip Listar, Baldo Cicijelj, Paulo Opušić, Sasha Hosatte, Ivan Petrušić, Anel Topuzović, Antonio Smrdelj, Marin Sršen, Josip Zadro, Ivo Caput, Bruno Pralas, Antonio Lang, Mihael Peraica, Toni Kolendić i Lukša Monković.

image
Hasan Kacić i Vinko Čikato poveli su igrače na prvi trening foto: Tonči Vlašić
image
Nakon više od dva mjeseca okupili su se na treningu nogometaši GOŠK Dubrovnika 1919. foto: Tonči Vlašić
image
Prvi trening u 2021. nogometaši GOŠK Dubrovnika 1919. odradili su u Gospinom polju foto: Tonči Vlašić
image
Prvi kilometri... foto: Tonči Vlašić
image
Zagrijavanje foto: Tonči Vlašić
image
Vinko Čikato, novi pomoćni trener GOŠK Dubrovnika 1919. foto: Tonči Vlašić

GOŠK Dubrovnik 1919. će i utorak trenirati u Gospinom polju. U srijedu je slobodan dan, a nakon toga će se s pripremama nastaviti na lapadskom travnjaku. Na službenoj stranici HNS-a i dalje stoji kako proljetni dio prvenstva u južnoj skupini Treće hrvatske lige počinje 20. veljače, međutim, nije se završio ni prvi dio. Sezona je prekinuta baš uoči zadnjeg kola jesenskog dijela. Međutim, nema sumnje kako će se sve vrlo brzo znati. Samo da ne bude novog prekida.

Dubrovačkog trećeligaša osim borbe za ostanak, 15. je s 15 bodova u konkurenciji 17 sastava, čeka i utakmica osmine finala Kupa Hrvatske. Opet pogled na službenu stranicu, a tamo stoji kako će se GOŠK Dubrovnik 1919. i Slaven Belupo, prvoligaš, boriti za četvrtfinale na Lapadu u utorak, 23. veljače, s početkom u 14.30 sati, i već se zna kako pobjednika čeka u srijedu, 3. ožujka, ogled protiv zagrebačkog Dinama!

image
Na prvom treningu radilo se po skupinama... foto: Tonči Vlašić

26. travanj 2024 02:09