StoryEditorOCM
NogometHRVATSKI KUP

Dubrovčanin na vratima Hajduka nastupio pred dvadeset puta više ljudi nego ima samo mjesto, a sudeći po transparentu, bodrili su ga i navijači iz Mokošice

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2022. - 20:48
Torcida Mokošica, Hajduk i Tehničar prije utakmice (Karlo Sentić u žutom vratarskom dresu), a na tribinama Lukša Jakobušić, predsjednik Hajduka

Hajduk je i bez Marka Livaje, Lovre i Nikole Kalinića, Awaziema, Josipa Eleza..., izborio osminu finala Kupa Hrvatske. Dobio je petoligaša, Tehničar, s 5:1. Karlo Sentić je bio na vratima, 21-godišnjeg Dubrovčanina su uspjeli svladati tek iz kaznenog udarca. Igralo se u srcu Podravine, u mjestu Cvetkovec sa 153 stanovnika. Utakmica je okupila 3000 gledatelja. Toliko se natiskalo uokolo terena (u nekim izvješćima s utakmice stoj kako se okupilo i 4000 gledatelja).

Naravno, gdje je Hajduk, tu je i Torcida. Ronald Goršić, fotoreporter Cropix-a, ‘uhvatio‘ je uz teren i transparent Torcida Mokošica, a na tribinama Župljanina na čelu splitskih ‘Bilih‘ Lukšu Jakobušića.

image

Navijači Hajduka u Cvetkovecu, došla je i Torcida Mokošica

Ronald Goršić/Cropix

Hajduk brani kup osvojen prošle sezone pobjedom u finalu protiv Rijeke 3:1. Sad čeka kako će se završiti ostali susreti šesnaestine finala, te će tek tad doznati tko mu je idući suparnik.

 

06. svibanj 2024 15:10