StoryEditorOCM
NogometČETVRTI RANG

Dubrovački sastav u gostima prvo jedan, pa dva i sad tri, ali ništa, a Neretva sad samo jedan kod kuće, ali tri boda vrijedan, i još se vratila na vrh!

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2024. - 17:09

Na prvom gostovanju ove sezone, bilo je to u Unešiću, u 2. kolu, poraz od Zagore 1:2. Zatim, drugo gostovanje, 4. kolo, poraz u Kaštel Starom od Vala 2:3, a sad treće gostovanje, 9. kolo, poraz u Vodicama protiv istoimenog domaćina s 3:5. GOŠK Dubrovnik 1919. svaku iduću utakmicu pogodak više u gostima, ali kad su bodovi u pitanju, ništa, ništa i opet ništa. 

Ove sezone dubrovački četvrtoligaš je postigao šest od sedam pogodaka na strani, samo jedan u šest utakmica na Lapadu, i taj jedan je bio tri boda vrijedan. Donio je jedinu pobjedu ove sezone, HRNK Zmaj u 6. kolu - 1:0. U ostalih pet utakmica kod kuće niti jedan pogodak, ali, srećom, u tri utakmice nije pogađao niti gost (Kamen, Primorac i Uskok), te je ukupno šest bodova na kontu. U dvije domaće utakmice gosti su otišli kući pjevajući (Zadar 0:2, te Hrvatski vitez 0:1). 

Sad u Vodicama GOŠK Dubrovnik 1919. je poveo. Strijelac Seth Amoateng, Domaćin je na odmor otišao s prednošću 3:1, a u nastavku prvo dva pogotka dubrovačkog sastava, Marin Tapalović, koji je 3. listopada proslavio 16. rođendan, pa Vlaho Skaramuca iz kaznenog udarca za 3:3, ali potom i nova dva pogotka domaćina, koji je tako stigao do pete ovosezonske pobjede, ima deset bodova više od GOŠK Dubrovnik 1919. 

U 10. kolu na Lapad stiže Neretva, koja je opet lider prvenstva. Mario Marić je u završnici utakmice u Metkoviću pogodio za 1:0 protiv HRNK Zmaj, vodeći Uskok, koji je imao bod više od metkovskih ‘plavo bijelih‘, poražen je 0:2 kod Hrvatskog viteza. Neretva vodi s 20 bodova, Uskok i Hrvatski vitez imaju po 18, Sloga i Vodice po 16 bodova, zatim 15 bodova Zadar, kojeg od ovog kola vodi Marko Pinčić. Napustio je Lapad nakon 0:1 poraza od Hrvatskog viteza u 8. kolu, te preuzeo matični klub, vratio se na klupu Zadra, i sad doživio potop u Mravincima. Sloga je bila bolja od Zadra 5:0.

Na začelju je HRNK Zmaj s 5 bodova, bod više imaju Kamen i GOŠK Dubrovnik 1919.

Dubrovački sastav je u Vodicama vodio Ante Ivanišević.  

21. listopad 2024 17:37