StoryEditorOCM
Nogometnaredba s vrha

Drama u Realu: predsjednik je bio jasan, ne želi Modrića na važnim utakmicama, što će napraviti Ancelotti

Piše Sport SD
26. rujna 2023. - 11:39

U Real Madridu ne treba puno povoda da se uskovitlaju duhovi. Dovoljan je jedan poraz, poput onog koji je momčad Carla Ancelottija u nedjelju pretrpjela u gradskom derbiju protiv Atlética (1:3) - pišu Sportske novosti.

Nemoć Kraljevskog kluba, koji je već u 46. minuti imao tri pogotka u mreži, bila je dovoljna za lavinu negativnih komentara, a na tapeti se našao i Luka Modrić, čiji rejting ove sezone plovi kroz velike oscilacije. Ovaj put kritike su prilično oštre, barem ako je suditi prema informacijama koje je objavio Mario Cortegana, novinar pouzdanog The Athletica.

Cortegan piše da je Ancelottijevo stavljanje Modrića i Kroosa u prvih 11 iznenadilo klupsku upravu, a naročito predsjednika Florentina Péreza. Upravo je on, piše, u nekoliko navrata već spočitavao treneru zbog čega veteranskom dvojcu daje povjerenje u važnim utakmicama.

"Pérez je to rekao Ancelottiju više puta tijekom prošle sezone. Kad je vidio da su Modrić i Kroos starteri na Metropolitanu, nije mogao vjerovati. Nije shvaćao zašto se mijenja sustav. Real Madrid je na derbi stigao nepobjediv upravo zahvaljujući velikoj fizičkoj moći, čega je manjkalo sad kad je to bilo najvažnije", objavio je Cortegana, a prenijela Defensa Central.

Ističu da je Ancelotti sezonu započeo s Tchouaménijem, Camavingom, Valverdeom i Bellinghamom u sredini, što se činio kao "definitivan i siguran izbor", dok su Kroos i Modrić priliku čekali iz pozadine. Opet, na Tchouaménijev je račun posljednjih dana također bilo glasnih kritika, prozivalo ga se za nerizičnu igru i alibi dodavanja, pa je očito da Realovim kroničarima treba vrlo malo da promijene mišljenje.

"Florentino Pérez bio je vrlo jasan s Ancelottijem. Vidjet ćemo kako će se Talijan postaviti u sljedećoj ključnoj utakmici", zaključuje Defensa Central.

06. svibanj 2024 19:25