StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

DIJELI IH NEKOLIKO STOTINA METARA, A ONI PUTUJU STO KILOMETARA Utakmica NA Libertas - Župa dubrovačka na ‘slobodnom teritoriju‘

Piše Tonči Vlašić
16. ožujka 2021. - 13:21

Nastavljaju nogometni niželigaši sezonu, i to utakmicama Županijskog kupa. U srijedu, 17. ožujka, će se odigrat prve dvije utakmice. U 13 sati zakazan je ogled između županijskog drugoligaša, Nogometne akademije Libertas i Župe dubrovačke, sastava iz samog vrha Prve Županijske lige, a u 15 sati bi trebali igrat Gusar i ONK Metković, dva županijska prvoligaša, osmoplasirani sastav odnosno lider.

Zanimljivo, utakmica između NA Libertas i Župe dubrovačke se igra u Pločama. Ne može u Kuparima iz dobro znanih razloga, loše epidemiološke situacije, te mjera koje su propisane do 28. ovog mjeseca za područje Dubrovnika, Župe dubrovačke i Konavala. Ali, vodstvo Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog ostavilo je mogućnost klubovima Nogometnog centra Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle, ako se dogovore, da mogu igrat kup na 'slobodnom teritoriju'. Nogometni klub Jadran Luka Ploče im je izašao u susret, ustupio pomoćni teren s umjetnom travnom, te će se ogled dva kluba, koja dijele dobro i zlo u Župi dubrovačkoj, nekoliko stotina metara je udaljen jedan teren od drugog, igrati na području Nogometnog centra Dolina Neretve, gdje se, kao i na području Nogometnog centra Pelješac, te Nogometnog centra Lastovo - Korčula, lakše diše.

Gusar i ONK Metković, koji će se ogledati u Kominu, bili su već jednom suparnici ove sezone, naravno, za bodove. Tad se igralo u Metkoviću. ONK Metković je na svom terenu bio bolji s 2:0. ONK Metković je upisao samo jedan poraz ove sezone (4. kolo od Slavena na Grudi, u ostalih devet utakmica osam pobjeda i jedan remi). Gusar je odigrao utakmicu manje. Dobio je tri, a izgubio pet utakmica uz jedan remi. Gusar je na svom terenu izgubio na startu od Croatije iz Gabrila, a zatim dobio Župu dubrovačku, Žrnovo i Slavena. ONK Metković je dobio zadnjih šest utakmica od čega dvije u gostima. 

image
Startnih jedanaest Gusara u Čilipima protiv Konavljanina u 6. kolu Prve ŽNL sezona 2020./21. - završilo je bez pobjednika, 3:3
Tonči Vlašić

Inače, u Županijskom kupu 2021. godine igrat će ukupno 17 klubova. 

Dva su kluba prijavila nastup u Nogometnom centru Pelješac, i to dva županijska drugoligaša, a ždrijebom je odlučeno da u finalu centra SOŠK 1919. bude domaćin Faraonu iz Trpnja. U Nogometnom centru Lastovo - Korčula igrat će tri kluba. Slobodan je na startu BŠK Zmaj, član južne skupine Treće HNL, a igrat će Jadran Smokvica - Omladinac. Pobjednik utakmice u Smokvici ugostit će trećeligaša u finalu skupine.

U skupini Dolina Neretva nastupit će ukupno pet klubova. Pobjednik utakmice Gusar - ONK Metković dočekat će u polufinalu Neretvanac, člana Treće HNL - jug, a u drugom polufinalu skupine ogledat će se preostala dva hrvatska trećeligaša iz Doline Neretve, Neretva je domaćin Jadran Luka Ploče.

U Nogometnom centru Dubrovnik - Župa dubrovačka - Konavle nastup je potvrdilo sedam klubova. Osim utakmice NA Libertas - Župa dubrovačka u 1. kolu trebaju još igrati Sokol - Konavljanin (pobjednik će u 2. kolu biti domaćin GOŠK Dubrovnik 1919., člana Treće HNL - jug), te Croatia - Slaven. U 2. kolu, tj. polufinalu, ogledat će se pobjednici utakmica NA Libertas - Župa dubrovačka i Croatia - Slaven. Ukoliko u obje utakmice pobijedi domaćin ili u obje utakmice gost, pobjednik utakmice Croatia - Slaven je domaćin u polufinalu.

Nakon što se dobiju pobjednici četiri centra, ždrijebom će se odrediti parovi polufinala Županijskog kupa. U polufinalu i finalu se igra također jedna utakmica. Pobjednik Županijskog kupa izborit će plasman u pretkolo Hrvatskog nogometnog kupa.

Prošle godine Županijski kup je osvojio GOŠK Dubrovnik 1919. 

26. travanj 2024 06:47