StoryEditorOCM
NogometKVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO

Dalić i Montella odlučili, pozdrav od Dubrovčana s Opus Arene, povijesnog prvog nastupa ‘Vatrenih‘ na novom stadionu u Osijeku

Piše Tonči Vlašić
12. listopada 2023. - 20:34

Hrvatska će ogled protiv Turske na Opus Areni u Osijeku početi u sastavu: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Pašalić, Musa, Brekalo. Tako je odlučio naš izbornik Zlatko Dalić, a oglasio se i novi turski izbornik Vincenzo Montella. Njegovih jedanaest su: Cakir - Kadioglu, Akaydin, Bardakci, Ozkacar - Calhanoglu, Yuksek, Ozcan - Kahveci, Akturkoglu, Yilmaz.

Hrvatska i Turska utakmicu 7. kola skupine ‘D‘ kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo igraju u Osijeku s početkom u 20.45 sati.

Hrvatska i Turska su bodovno poravnate na vrhu, imaju po 10 bodova s tim što je naša reprezentacija odigrala utakmicu manje, te je i dalje bez poraza (tri pobjede i jedan remi). Armenija i Wales su na trećem i četvrtom mjestu s po 7 bodova iz 6 odnosno 5 utakmica, dok je posljednja peta Latvija s pobjedom i pet poraza. Latvija je u prvoj utakmici dana u našoj skupini kod kuće iznenadila Armeniju 2:0, i to je od 52. minute imala igrača manje. Ikaunieks i Balodis su bili strijelci. 

Stadion u Osijeku je rasprodan. Na tribinama će biti i navijača s hrvatskog juga. Andrija Bratičević i Krešimir Macan su se slikali za uspomenu na tribinama Opus Arene, novog stadiona, koji je prvi put domaćin ‘Vatrenima‘

30. travanj 2024 12:25