StoryEditorOCM
Nogomet1. MALONOGOMETNI TURNIR ‘JOZO VERAJA MAMA‘

Čuva ONK Metković uspomenu na svog trenera svih trenera. Dolaze splitski Hajduk, Zrinjski, Široki Brijeg, ...

Piše Tonči Vlašić
22. veljače 2024. - 12:57

Prijave su trebale biti do 25. veljače, ali već su se prijavile trideset i dvije ekipe, turnir se igra jedan dan u dvije dvorane, te su već sad poznati svi sudionici prvog izdanja malonogometnog turnira za dječake do 9 godina (rođeni 2015. godine i mlađi), koji se u nedjelju, 3. ožujka, igra u spomen na dugogodišnjeg trenera ONK Metković, Joze Veraje Mame

ONK Metković, koji u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Metkovića potpisuje organizaciju turnira, potvrdio je kako na turnir dolaze mališani splitskog Hajduka, Zrinjskog iz Mostara, Širokog Brijega, zatim svi klubovi Doline Neretve, iz Dubrovnika mališani Škole nogometa DU Talent, iz Crne Gore dječaci Starog aerodroma...

image

Malonogometni turnir ONK 2024. ‘Jozo Veraja Mama‘

Jozo Veraja Mama je nogometnu karijeru počeo s 15 godina u ‘plavo bijelom‘ dresu Neretve, prvo igrao za mlađe uzraste, a zatim i za prvu momčad. Deset godina nakon što je napravio prve nogometne korake prešao je na desnu stranu Neretve. Zvali su ga prijatelji, koji su osnivali ONK Metković.

Prvo je bio igrač ‘crveno bijelih‘, potom trener. Kad je 20. svibnja 2018. posljednji put s klupe vodio ONK Metković, bilo je to protiv Jadrana iz Smokvice na Štruvinu, ‘izbacio‘ je brojku: ‘Imam 67 godina, rođen sam 1951., a ukupno sam 35 godina proveo u ONK Metković. Prvo kao igrač. Poslije kao trener‘.

Učio je generacije i generacije metkovskih mališana, i to s obje strane Neretve. Zatim i u Maestralu iz Krvavca. Igrao je osim za ONK Metković i Neretvu još za Neretvanac GOŠK. Negdje je ostalo zapisano kako je bio i trener Dariju Srni na početku karijere legendarnog hrvatskog kapetana u Neretvi.

Jozo Veraja ‘Mama‘ otišao je s terena kao pobjednik. ONK Metković je s 3:1 dobio tu zadnju utakmicu pod njegovim vodstvom. Iako je predao trenersku palicu vođenja prve momčadi, i dalje je bio s ONK Metković. Otišao je iznenada, u 68. godini života, 27. veljače 2019. godine. Preminuo je od posljedica srčanog udara.

Njegova slika krasi zid igrališta Štruvino...

04. svibanj 2024 20:25