StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI DOZNAJE

Čeka se službena potvrda, nažalost, odluka za pobjednika Prve županijske lige neće biti onakva kakvu je priželjkivao

Piše Tonči Vlašić
5. lipnja 2023. - 19:51

Ne zadovoljava uvjete Slaven s Grude jer ima samo 29 registriranih igrača od čega je 26 seniora, a treba imati 70 igrača u mlađim kategorijama, te nastupati s četiri mlađe uzrasne selekcije od čega jedna mora biti selekcija početnika, ili do 9, ili do 11 godina.  

I kad je tako, pobjednik Prve županijske lige Dubrovačko-neretvanske županije neće igrati u kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige, četvrtog ranga. Zatim, Bibinje, koje su najbolje u Zadarskoj županiji, odustale su od natjecanja jer njihovo igralište ne zadovoljava uvjete, a kako se čuje, ulaganje u neki drugi teren je prevelik zalogaj u ovom trenutku. Dakle, ostaju u igri samo prvaci Splitsko dalmatinske i Šibensko kninske županije, Omiš odnosno DOŠK iz Drniša.

Ta dva sastava će čekati hoće li Zadar, koji je iz južne skupine Treće hrvatske lige dobio zeleno svjetlo za nastup u kvalifikacijama za veći rang, izboriti ili ne plasman u jedinstveni treći razred. Ukoliko uspiju, kvalifikacije se neće igrati, već će i Omiš, i DOŠK napraviti korak naprijed. Ukoliko Zadar ne uspije, Omiš i DOŠK će između sebe odlučiti tko će u veći rang.

Hrvatski nogometni savez, kad je u pitanju Slaven, nije uzeo u obzir što su isticali na Gnjilama kako je dogovor svih konavoskih klubova da djeca koja treniraju u Nogometnoj akademiji Konavle, a koja su registrirana za Konavljanin, u slučaju plasmana jednog od tih klubova u veći rang budu registrirana za klub koji je uspio napraviti korak naprijed.

Slaven je, podsjetnik, ove godine uspio ponoviti uspjeh iz sezone 2014./15., ali je tad imao mlađe uzraste, te na svojim Gnjilama uvjete za igranje u većem rangu, te je nastupio u  kvalifikacijama za popunu južne skupine Treće hrvatske lige, koja je unatrag dvije sezone bila treći razred. Igrao je te 2015. protiv OSK-a iz Otoka, ali je u obje utakmice doživio poraz, te se nije plasirao u veći rang. U svojoj povijesti, koja se piše od 1921. godine, Slaven je u bivšoj državi bio trećeligaš, a u prvim godinama samostalnosti Lijepe naše drugoligaš.

26. travanj 2024 18:09