StoryEditorOCM
NogometDERBI TREĆEG RAZREDA

Pločanski ‘Plavi‘ kući pjevajući, bili su gosti lidera, i to su uspjeli uoči povijesne utakmice: Dobrodošao Hajduče!

Piše Tonči Vlašić
28. listopada 2023. - 17:32
Jozef Kuqi je pospremio loptu u mrežu Belišća, Jadran Luka Ploče je stigao do 2:0. Sad je za 2:0 pogodio i kod RadnikaTonči Vlašić/

Jadrane, moj lipi Jadrane - eto pjesme u redovima najuspješnijeg kluba Dubrovačko-neretvanske županije, a kako i ne bi kad je ukrcao sva tri boda u autobus s kojim je doputovao u Križevce na derbi 11. kola trećeg razreda. Bio je gost lidera, Radnika, koji je imao tri boda više, ali i utakmicu više. Sad imaju isto, ali Jadran Luka Ploče ima utakmicu manje...

Momčad trenera Miše Krstičevića i Darka Cvijanovića slavila je s 2:0. Goran Šujić je pogodio prvi, i to u 15. minuti, a konačni rezultat potpisao je Jozef Kuqi u 40. minuti.

Jadran Luka Ploče je u gostima ove sezone bez poraza - tri pobjede i tri remija, 11:3 pogodak razlika na strani, osvojio je 12 od 18 mogućih bodova!

Na vrhu je sad Mladost Ždralovi s 22 boda, Radnik, Jadran Luka Ploče i Opatija imaju po 21 bod, Marsonia 20 bodova, Karlovac 1919. 18 bodova, Kustošija 16 bodova, itd., ali sastav iz Ploča ima zaostalu utakmicu kod kuće protiv Hrvatskog dragovoljca, koja nije prošle subote odigrana zbog nevremena, točnije, počela je, ali je prekinuta vrlo brzo jer se teren našao pod vodom nakon pljuska i odigrat će se 29. studenog.

I tako Jadran Luka Ploče je na najbolji mogući način, velikom pobjedom najavio povijesnu utakmicu, osminu finala Kupa Hrvatske protiv splitskog Hajduka na svom terenu, koja se igra u utorak, 31. listopada, s početkom u 14 sati. Podgrijao atmosferu.

Sve ulaznice, a pušteno ih je u prodaju više od 3000, su rasprodane. 

Nakon kup utakmice s Hajdukom ‘Plave‘ čeka derbi 12. kola prvenstva. Gost u Pločama je lider, Mladost Ždralovi.  

28. travanj 2024 22:14