StoryEditorOCM
NogometŽUPANIJSKI KUP |

BITKA ZA TROFEJ Josip Papić, trener Župe: ‘Neki naši igrači će s posla doć na finale, suparnik Neretvanac će možda biti prvak Treće lige, ali...‘

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2021. - 19:33

Bio je kao trener prvak Prve županijske lige sa Slavenom 2015., zatim sa Župom dubrovačkom 2017., a kao igrač je osvojio je s GOŠK-om Županijski kup 2012. godine.

- Poslije smo dogurali do četvrtfinala Kupa Hrvatske i dvije utakmice protiv Lokomotive, koja je odlučio samo jedan pogodak, onaj Andreja Kramarića na Lapadu, a sjećaš se prilika koje smo imali u završnici uzvratne utakmice u Maksimiru... – vratio se Josip Papić, danas trener Župe dubrovačke, a te 2012. igrač GOŠK-a.

Sad je sa Župom dubrovačkom u finalu Županijskog kupa, na korak do svog novog trofeja, te novog plasmana u pretkolo Kupa Hrvatske. Suparnik klubu iz Čibače za trofej je Neretvanac iz Opuzena.

- Možda prvak južne skupine Treće hrvatske nogometne lige, zar ne? Neretvanac je baš dobar sastav. Gledao sam ga, ne možeš ga ne pohvalit, ali, kažem, kup je kup, jedna utakmica odlučuje.

image
Župa dubrovačka - sastav koji je počeo četvrtfinale Županijskog kupa protiv Sokola u Gospinom polju
Tonči Vlašić

Župa dubrovačka je u u nižem rangu, Prvoj županijskoj ligi, a kad je tako, domaćin je finala.

- Na papiru domaćin. Volio bih da se može igrat u Čibači. Ovako, mi smo non stop gosti, svako prvenstveno kolo, kao i u kupu. Iza nas je ovog proljeća čak 17 utakmica, nažalost, dosta igrača je u problemima. Probat ćemo se 'zakrpat', te probat odigrat što bolje. Da smo kojim slučajem kompletni, tj. da nitko nema problema, rekao bih kako možemo parirati svakom, pa tako i Neretvancu. Ali, dosta je problema. Na Kristijana Prkuta ne mogu računat zbog isključenja u prvenstvu. U kupu nema pravila – tri mlada igrača u prvih jedanaest. Kažem, vidjet ćemo tko može, a tko ne. I idemo. Kapa do poda mojim igračima. Kapa do poda predsjedniku Đuru Lonzi te Ivici Karabogdanu. Igračima na svemu što su pokazali ove sezone, upravi na vođenju kluba. Najbolje smo ove sezone odigrali protiv Croatije u kupu, te za bodove protiv ONK Metković, obje utakmice na Lapadu. Prvu smo dobili 1:0, druga je završila bez pobjednika, 1:1. Međutim, protiv Metkovića smo imali pola utakmice igrača manje, a bili smo bliži pobjedi. Croatiju smo pretrčali – naglasio je Papić, koji je županijski kup 2012. osvojio na lapadskom travnjaku u dresu GOŠK-a pobjedom 2:1 protiv BŠK Zmaj. Župa dubrovačka nije do danas osvajala trofej. Prije tri godine je bila na korak do uspjeha, ali je u Čibači izgubila od pločanskog Jadrana.

image
Viktor Lekaj (Župa dubrovačka) u kup utakmici protiv NA Libertas
Tonči Vlašić
- Gledao sam to finale. Najveću priliku u 90 minuta igre imala je Župa dubrovačka. Zatim, Nemanja Mijodanić je imao penal za pobjedu. Pogodio je vratnicu, lopta se odbila pola metra ispred gol crte, i onda Pločani u dodatnoj seriji penala osvoje trofej i plasiraju se u pretkolo Kupa Hrvatske. Ponavljam, Neretvanac je odlična momčad, možda bude prvak Treće lige jug, ali odlučuje jedna utakmica... Nadam se kako ćemo uspjet 'zakrpat' igrače, kako ćemo se uspjet složit. Što da vam još rečem, neki će igrači s posla doći na utakmicu u Lapad. Takvi su, i zbog toga njima, ma svima u klubu, ponavljam, kapa do poda. Volio bih zbog njih, te kluba da uspijemo. Prije svega zbog njih, te uprave, da i oni imaju sutra priliku igrati u završnici Kupa Hrvatske - poželio je Papić.

image
Josip Papić, trener Župe dubrovačke
Tonči Vlašić

Finale Županijskog kupa između Župe dubrovačke i Neretvanca igra se u Dubrovniku, u srijedu, 2. lipnja, s početkom u 17 sati. Sudit će Josip Dugandžić iz Komina, pomagat će mu Robert Hausvička iz Dubrovnika i Romano Radonić iz Vitaljine, dok je delegat Neven Tomičić iz Dubrovnika.

PUT ŽUPE DUBROVAČKE DO FINALA ŽUPANIJSKOG KUPA

image
Županijski kup, 1. kolo, Ploče: NA Libertas - Župa dubrovačka 0:3
Tonči Vlašić

image
Županijski kup, 2. kolo, Dubrovnik (Lapad): Župa dubrovačka - Croatia Gabrili 1:0
Tonči Vlašić

image
Županijski kup, 3. kolo/četvrtfinale, Dubrovnik (Gospino polje): Župa dubrovačka - Sokol 2:2/penali 8:7
Tonči Vlašić

image
Županijski kup, polufinale, Trpanj: Faraon - Župa dubrovačka 0:4
Tonči Vlašić

27. travanj 2024 03:07