StoryEditorOCM
NogometNOGOMETNO PRIJATELJSTVO GOŠK DUBROVNIKA VETERAN '79 I TUZLANSKE SLOBODE

BEZ POBJEDNIKA U OGLEDU DVA STOGODIŠNJAKA NAKON ČEGA JE 'SMIJENJEN' IZBORNIK DOMAĆIH Sve je počelo u Talira prije više od 20 godina...

26. listopada 2019. - 17:46
Više od 20 godina traje njihovo prijateljstvo. Ističu kako je sve počelo u Talira, upoznali su se tadašnji vlasnik kultog dubrovačkog kafića Frano Cetinić i Jasmin Imamović, koji je od 2000. gradonačelnik Tuzle, a kako su obojica 'ludi za nogometom', o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu mogli bi pričat od jutra do mraka, došli su tada na ideju da se odigra utakmica između dubrovačkih i tuzlanskih nogometnih veterana.

Nakon prve utakmice dogovorili su drugu, pa treću, pa četvrtu... Sloboda je dolazila u Dubrovnik, a dubrovački veterani su išli u Tuzlu. Ove godine, kad se obilježava 100 godina dubrovačkog nogometnog kluba, Tuzlaci su stigli u Dubrovnik. Zanimljivo, i povijest Slobode se počela pisati 1919. godine. Tako su ove subote dva stogodišnjaka na lapadskom travnjaku odigrala dva puta, dogovarali su se uoči prvog zvižduka suca Mate Obšivača, po 35 minuta. Prvo poluvrijeme dobili su gosti prekrasnim pogotkom Denisa Karića iz slobodnog udarca, a u drugom poluvremenu za konačnih 1:1 pogodio je Mario Maslač. Bio je najviši u skoku, te udarcem glavom pospremio loptu u mrežu Slobode.

Uoči utakmice Frano Cetinić, predsjednik dubrovačkih veterana, pozdravio je Jasmina Imamovića, gradonačelnika Tuzle, koji nije došao praznih ruku, kao ni nogometni veterani Slobode. Poklonili su domaćinu repliku prve lopte, zidni sat s grbom kluba. Nakon toga su svi skupa pljeskali Peru Miladinu, koji je, kažu, 'od stoljeća sedmog' izbornik dubrovačkih veterana, a koji je u toj ulozi odradio zadnju utakmicu. Dobio je od svojih igrača poklon, a nakon utakmice je prepustio mjesto svom nasljedniku. Antonio Bagoje će ubuduće slagati momčad, te određivati taktiku.

Utakmica protiv Slobode iz Tuzle bila je prva utakmica dubrovačkih nogometnih veterana, koji ovih dana slave svoj 40. rođendan, pod imenom GOŠK Dubrovnik Veteran '79. Staro ime - HNK GOŠK Jug Veteran '79 promijenili su na Skupštini kluba, koja je održana krajem prošlog mjeseca.
25. travanj 2024 12:00